NRK Meny
Normal

Skal «børne» fra Oslo til Nordkapp

Etter å ha sett filmen «Børning» om et bilrace fra Oslo til Nordkapp, ønsker nå flere tusen å gjøre det samme i virkeligheten. Men utfordringen er: hvor de skal parkere?

Tony Edvardsen og Christian Martinsen

Tony Edvardsen og Christian Martinsen arrangerer Oslo-Nordkapp 2015 og skal kjøre ruta sammen med rundt 1000 andre.

Foto: NRK

Filmen «Børning» var en av fjorårets mest sette norske kinofilmer med mer enn 380.000 besøkende. I filmen blir Roy -spilt av Anders Baasmo Christiansen, utfordret til et kappløp med bil fra Oslo til Nordkapp.

En kompisgjeng som fikk inspirasjon etter å ha sett filmen, skal nå legge ut på tur med hver sin bil på den samme ruta.

Det de derimot ikke var forberedt på, var hvor mange som ville være med dem.

– Bakgrunnen for ideen var rett og slett at Tony Edvardsen og Ole Kristian Sandvoll, som også er hovedarrangører bak dette, var å så filmen på kino. Tony ville veldig gjerne til Nordkapp og ønsket å se om han kunne få med seg noen kompiser. Han la ut en interessemelding på Facebook, og etter første uka så var det 1000 stykker som hadde vist interesse for arrangementet. Kort tid etter var vi oppe i flere tusen personer, sier Christian Martinsen, arrangør av Oslo-Nordkapp 2015.

(Saken fortsetter under videoen.)

Se filmklipp og anmeldelse av filmen «Børning» her:

Det lukter svidd av Norges første skikkelige bilfilm.

Over 6000 vil være med å «børne»

Nå har over 6000 personer meldt sin interesse om å være med å kjøre oppover landet til Nordkapp.

Men hvor mange som blir med ved start vet ikke arrangøren ennå.

– Akkurat nå er det 6250 personer som har vist interesse for arrangementet på Facebook. Av de som har trykka "skal" på denne sida, så tar vi høyde for 20 - 30 prosent som vil delta. Ikke alle kommer fra start, vi har også møtesteder på vei oppover. Hvor mange som dukker opp ved start er vanskelig å si før vi stenger billettsalget og registreringa 1. juni, sier Martinsen.

Børning

Ida Husøy og Anders Baasmo Christiansen fra årets store norske kinosuksess «Børning».

Foto: SF Norge

– Vi ble egentlig litt skremte av alt når det begynt å bli ganske stort, og skjønte fort at vi måtte gå inn å administrere mye mer rundt dette og få med oss sponsorer.

Parkeringsplass til 1000 biler

24. juli går starten i Oslo mot nord. På veien skal de ha flere stopp og etter tre døgn ankommer følget Alta.

Men med et så stort følge med hver sin bil, kan det by på utfordringer i forhold til parkering og overnatting underveis.

– Vi er på jakt i dag etter en stor plass, helst en gressplen med asfalt eller grus som det går an å parkere noen biler på. Vi har fått dette på plass nede i Rognan akkurat nå, men vi leiter veldig hardt for å finne en slik plass i Alta. Det byr på store utfordringer, men vi trenger en plass vi kan campe med plass til tusen biler og mennesker, sier Christian Martinsen, arrangør av Oslo-Nordkapp 2015.