Politikerne vraka rådmannens "Utøya-rapport"

Formannskapet i Karasjok har vraket rådmannens rapport om bruken av Utøya-penger. Nå skal sake i stedet granskes eksternt. – Jeg skjønner at en slik bestilling kan sende signaler om at vi ikke har tillit, sier Sissel Gaup, som sitter i formannskapet for Karasjoklista.

Sissel Gaup

Sissel Gaup fra Karasjok-lista mener fortsatt situasjonen rundt de omdiskuterte Utøya-pengene må føre til at noen må forlate sin post i Karasjok kommune.

Foto: Ingvill Sunnby / NRK

– Men jeg vil ikke gå inn på noen mistillitsdiskusjon, sier Gaup.

Etter den siste tidens avsløringer om et stort rot i Karasjok kommune la rådmann Elfrid Boine i går fram sin rapport om hva pengene som skulle gått til de rammede etter Utøya egentlig har gått til.

Men politikerne var ikke fornøyd med det som ble lagt fram, formannskapet vraket nemlig rådmannens rapport og bestilte isteden en ekstern gransking. Noe som sku kunne oppfattes som en mistillitserklæring av administrasjonens arbeid.
Men det er ikke Solveig Nikkinen fra Arbeiderpartiet enig i:

– Jeg kan ikke si at jeg ikke har tillit selv om vi har bedt om ytterligere innsyn, sier hun.

– Noen må gå

Men resultatet av den nye, eksterne rapporten, kan fortsatt få dramatiske

Elfrid Boine

Rådmann Elfrid Boine i Karasjok

Foto: Johan Ánte Utsi / NRK

konsekvenser. Det sier Sissel Gaup fra Karasjoklista.

– Jeg holder fast på at enkelte bør forlate sin post. Jeg ser at det fortsatt er mange mangler i denne saken, sier Gaup.

Rådmann Elfrid Boine i Karasjok, sier til NRK at hun tar vedtaket fra formannskapet til etterretning og føler fortsatt att hun har tillit hos den politiske ledelsen.