NRK Meny
Normal

Nilsens advokat: – Oppsigelsen er ikke gyldig

Steinar Nilsen har engasjert advokat etter at han fikk sparken som Tromsø-trener. Styreleder håper å finne en løsning.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen inviterte til pressekonferanse etter at han fikk sparken som trener i TIL forrige tirsdag.

Foto: Bjørnbakk,Jan-Morten / NTB scanpix

– Det er riktig at jeg representerer Steinar Nilsen. Og vi er per i dag i en prosess med Tromsø idrettslag. Vi vurderer rettslige skritt, sier advokat Torgeir Knutsen til NRK.

– Hvor langt er prosessen kommet?

– Vi har skrevet et brev til TIL hvor vi fremmer våre synspunkter. Og venter på svar ifra dem.

Styreleder Per Aronsen i TIL Holding og TIL Fotball sier til NRK at de skal møte Steinar Nilsen førstkommende fredag, og at de håper å komme til en enighet.

Lokalavisene etter Nilsen-sparking

Begge lokalavisene i Tromsø slo opp et intervju der TILs styreleder snakka om sparkinga av Steinar Nilsen.

Ikke gyldig oppsigelse

Nilsen og hans advokat mener at oppsigelsen ikke er gyldig.

– Vi vet ennå ikke hva dette er. Steinar har ikke mottatt noen oppsigelse, formelt sett. Kun fått en telefon der han fikk beskjed om at han ikke lenger hadde styrets tillit, sier Knutsen, som også stiller spørsmål ved om det ikke er fotballstyret i TIL som ansetter og eventuelt avsetter trenere. Ikke AS-et.

Advokaten reagerer også sterkt på utspillet til styreleder i TIL AS, Per Aronsen, i begge Tromsø-avisene sist fredag der både Nordlys og iTromsø slo opp et intervju med Aronsen på sine førstesider. I Nordlys ble Per Aronsen blant annet sitert på følgende:

«Nilsens lederstil og håndtering av spillere er uforenlig med lederstilen TIL skal ha hos sine ansatte og ledere.»

– Det er riktig å si at vi reagerer meget sterkt på dette, fordi dette er elementer som er helt nye i forhold til det som er kommet fram tidligere. Først får Steinar beskjed om at han er satt av eller avskjediget eller oppsagt – en beskjed han får muntlig (på telefon, red.anm.). Så kommer man i ettertid og prøver å begrunne denne sparkingen, for å si det sånn – med mange forskjellige elementer. Det er helt uforståelig.

– Hvordan reagerer Steinar på dette?

– Nei, det er jo naturlig at han er nærmest lamslått, svarer Knutsen.

Rettslige skritt

Styreleder TIL, Per Aronsen og direktør Ulf Johansen

Styreleder TIL, Per Aronsen og direktør Ulf Johansen under pressekonferansen der det ble kjent at Steinar Nilsen var ferdig som TIL-trener.

Foto: Marita Andersen / NRK

Advokaten peker på at dette utspillet i Tromsø-avisene kan redusere Steinar Nilsen sine muligheter til å få nye trenerjobber i framtida.

– Ja, det er klart at dette er noe vi vurderer nå. Og vi vurderer også om det er grunnlag her for rettslige skritt eventuelt mot andre enn Tromsø Idrettslag som sådan.

– Betyr det Per Aronsen?

– Ja, du skjønner sikkert hva som ligger i dette. Og kan legge sammen to og to, svarer Knutsen.

– Så denne saken kan ende i retten?

– Det kan være et utfall. Det er ingen som ønsker det. Vi håper vi kan komme fram til en løsning, det vil vise seg, sier Knutsen.