Derfor ble Nilsen sparket som TIL-trener

Styret ble mandag gjort oppmerksom i et møte at det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstilen til Steinar Nilsen. – Det er hovedårsaken til vår beslutning.

Styreleder TIL, Per Aronsen og direktør Ulf Johansen

Styreleder i TIL, Per Aronsen og direktør Ulf Johansen på pressekonferansen tirsdag morgen.

Foto: Marita Andersen / NRK

– På bakgrunn av reaksjonene i etterkant av pressekonferansen, ser vi at beslutningen om å ikke si noe var feil fordi det åpner for usikkerhet og spekulasjoner, skriver klubben i en pressemeldingen.

De forklarer at de beklager eventuelle misforståelser og spekulasjoner pressekonferansen har skapt, men at styret hele tiden har hatt klubbens beste i sine tanker.

– Beslutningen om å ikke si noe om begrunnelsen for å avsette Steinar Nilsen som hovedtrener i TIL ble tatt utfra et ønske om å beskytte klubben og Steinar Nilsen. Nilsen ble også invitert til å delta på pressekonferansen tirsdag formiddag.

Mandag morgen ble det kjent at Steinar Nilsen ikke får fortsette som trener i TIL.

Sterke reaksjoner

Tromsø-ledelsen fikk krass kritikk for måten de håndterte sparkingen av trener Steinar Nilsen, da ingen ville utdype hvorfor.

Nå velger de likevel å fortelle hvorfor han måtte gå.

– I forkant av styremøtet mandag ble styret gjort oppmerksom i et møte med representanter fra spillergruppa om at det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er hovedårsaken til at styret har gått til det skritt å avsette Steinar Nilsen, står det i pressemeldingen.

Styret mener at Steinar Nilsen ikke har fått nok ut av dagens spillegruppe og dermed måtte noe gjøres for å styrke sjansene til å berge plassen i Tippeligaen.

– Vi mener at dagens spillerstall er god nok til at vi skal klare å fornye Tippeliga-kontrakten. Og i en situasjon hvor også de sportslige resultatene uteblir, mener et enstemmig styre at det beste for klubben vil være å fortsette uten Steinar Nilsen.

Den nylig sparkede TIL-treneren holder pressekonferanse hjemme hos seg klokka 13.30. Du kan følge den her.