Nilsen: – Jeg er i sjokk

Tromsø idrettslag har valgt å sparke hovedtrener Steinar Nilsen. Hovedpersonen selv er svært overrasket.

Nilsen

Steinar Nilsen har fått sparken som trener for TIL. Avgjørelsen kommer overraskende på Nilsen selv.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Jeg er i sjokk. Jeg skjønner ingenting. Dette kommer som lyn og torden fra klar himmel. Jeg hadde ikke sett dette komme, skriver Steinar Nilsen i en SMS til TV2.

Styret i Tromsø Idrettslag holdt mandag kveld et ekstraordinært møte, hvor et enstemmig styre bestemte å gi Nilsen sparken.

Tirsdag presenterte de beslutningen for pressen.

– Dette er den tyngste dagen jeg har hatt siden jeg kom inn i styret i fjor høst. Vi bestemte oss i går kveld for å avslutte arbeidsforholdet med hovedtrener Steinar Nilsen, basert på situasjonen, sier styreleder i TIL Fotball AS, Per Aronsen.

TIL-kaptein Simen Wangberg forteller at de stiller seg bak styrets avgjørelse, og mobilserer nå for å berge plassen i eliteserien.

TIL-kaptein Simen Wangberg forteller at de stiller seg bak styrets avgjørelse, og mobilserer nå for å berge plassen i eliteserien.

Nekter å forklare hvorfor

Verken Aronsen eller direktør i TIL, Ulf Johansen vil gi ytterligere kommentarer til begrunnelsen. Lederne avviser flere spørsmål om årsak.

– Det er en totalvurdering vi har gjort ut fra situasjonen. Dette kom opp i styret i går, og det har ikke vært noe vi tidligere har diskutert. Vi mener dette er det beste for TIL akkurat nå, forteller Aronsen.

På direkte spørsmål om når Tromsø-ledelsen vil forklare hva som er årsaken til avgjørelsen, svarer styreleder Per Aronsen:

– Som sagt er det et samlet styre som står bak, og vi føler ikke behov for å gå ut med det. Vi mener det er det beste for Tromsø, sier Aronsen, som heller ikke vil kommentere om sparkingen skjer på grunn av tabellposisjonen.

De vil ikke gå inn på detaljer om hvilken avtale de har med Nilsen, nå som han er ferdig i klubben.

– Vi har en veldig klar avtale med Steinar som avklarer arbeidsforholdene. Noe mer trenger vi ikke å si, sier Aronsen.

Styreleder i TIL Fotball og TIL Holding, Per Aronsen (til vestre) og klubbens direktør Ulf Johansen ønsket ikke å uttale seg om årsaken til at Steinar Nilsen når er ferdig smo trener i TIL.

– Kom som en overraskelse på Steinar

Steinar Nilsen hadde opprinnelig kontrakt ut 2016.

– Det er en tøff beslutning å ta, og vi tenker selvfølgelig på Steinar. Dette kom som en overraskelse på Steinar, forteller direktøren.

Tromsø-ledelsen har ikke startet jakten på Steinar Nilsens etterfølger. Ledelsen vet heller ikke om de vil lete internet eller eksternt.

Assistenttrener Bård Flovik tar inntil videre over treneransvaret i TIL. Administrerende direktør Ulf Johansen forteller at det er kjedelig sak, men at de vil jobbe med å se fremover.

– Dette vil skape forandringer. Bård vil ha ansvaret fremover, og styret vil ta en avgjørelse i løpet av høsten på hva som vil skje videre, sier Johansen.

Pressekonferanse, Steinar Nilsen ferdig i TIL

Ledelsen i TIL holdt pressekonferanse tirsdag hvor det ble bekreftet at Steinar Nilsen er ferdig i klubben.

Foto: Tove Jensen / NRK