NRK Meny
Normal

Nilsen: – Jeg har mistet gleden av å være hovedtrener i TIL

Tromsø Idrettslag og tidligere hovedtrener Steinar Nilsen er blitt enige om en avtale. Men avtalen er konfidensiell.

TIL og Steinar Nilsen er enige om sluttavtale.

– De siste ukene har vært tøff, det var ikke den exiten jeg hadde ønsket meg fra TIL. Men som hovedtrener kan du aldri bestemme hvordan en exit skal være, jeg skulle jo helst avsluttet med å vinne i Champions League, sier Steinar Nilsen under pressekonferansen.

Det var styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen og Steinar Nilsen som møtte pressen onsdag. Da fortalte Nilsen at det har vært en lang runde for å komme til enighet om en sluttavtale, men at han er glad for at han nå kan konsentrere seg om sitt.

Avtalen er konfidensiell, og partene ønsker ikke å gi noen opplysninger om detaljer i denne.

– Jeg er fornøyd med at Aronsen og TIL har beklaget, og med ordlyden i beklagelsen. Men jeg kan ikke gå inn på innholdet i avtalen, og samtalene vi har hatt på lukket rom, sier Nilsen.

Aronsen og Nilsen

Tidligere hovedtrener for Tromsø IL, Steinar Nilsen, og styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen, møtte pressen onsdag.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Ferdig som øverste resultatansvarlig

Den tidligere TIL-treneren fortalte videre at han har mistet gleden av å være trener i TIL som hovedtrener, og at han heller ikke ser for seg å være hovedtrener for «Gutan» på et senere tidspunkt.

– I forhold til TIL og andre klubber i Norge ser jeg for meg en rolle innenfor fotball, men ikke som øverst resultatansvarlig, sier Nilsen.

Han takket for all støtten han har fått fra venner, familie og næringsliv, både her i Nord-Norge og ellers i landet.

– Jeg har hatt enormt mange støttespillere som har ringt og sendt sms og gitt sin støtteerklæring. Jeg vil takke alle sammen som har brydd seg, det har vært rørende til tider, sier Nilsen.

Takker Nilsen for innsatsen

Tromsø IL har møtt sterk kritikk for håndteringen av oppsigelsen av Steinar Nilsen som hovedtrener. Nå takker klubben Steinar Nilsen for den innsatsen han har lagt ned for Tromsø idrettslag, og beklager måten saken ble håndtert på.

– Tromsø Idrettslag setter pris på det engasjement og den arbeidsinnsats Steinar Nilsen har lagt ned, og det hjertet han har for klubben. Tromsø Idrettslag vil beklage at det i den etterfølgende kommunikasjonen utad ble sådd tvil om Steinar Nilsens egenskaper som trener og leder, og at dette ble koplet opp mot klubbens grunnverdier, sier styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen.

– Har du personlig gjort deg opp noen erfaringer du vil ta med deg videre?

- Ja, jeg har lært mye. Jeg har holdt på med mange ting igjennom et langt liv i næringslivet og ellers, og lært hvordan man ikke skal håndtere ting. Jeg håper jeg ikke havner i en slik situasjon en gang til, og jeg skal i allefall ta det med meg videre i forhold til framtiden, sier Aronsen.

– Jeg ønsker «Gutan» lykke til og krysser fingrene for at de beholder eliteserieplassen, sier Nilsen.

Aronsen fortalte også at en permanent etterfølger av Steinar Nilsen vil være på plass veldig raskt. En time senere innkalte han til ny pressekonferanse, hvor etter all sannsynlighet Bård Flovik vil bli presentert som ny hovedtrener ut 2016.