– De hadde ikke tillit, og fikk ikke prestert slik de skulle

Det var spillerne i TIL som selv ønsket at Steinar Nilsen skulle få sparken.

Tromsø IL

Spillergruppa i TIL ba om et møte med styret mandag. Der fortalte de at de ikke har tillit til trener Steinar Nilsen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Vi ble bedt om å ha et møte med representanter i spillegruppa. I det møtet var de tydelige på at de ikke hadde tillit til Steinar Nilsen, sier Per Aronsen, styreleder i TIL Holding og TIL Fotball til NRK.

Tirsdag formiddag presenterte de nyheten om at Steinar Nilsen ikke lenger er hovedtrener i klubben. Årsaken skal ha vært slitasje og misnøye i spillergruppa.

– Det var spillerne selv som ba om møtet. De var tydelige på at de ikke hadde tillit til Steinar, og at de derfor ikke fikk prestert som de skulle. De var grundige i sin presentasjon for styret, og de var tydelige på de punktene de trakk frem.

– Var det majoriteten av spillerne?

– Inntrykket vårt er at majoriteten av spillerne står bak, ja. Vi i styret hadde ikke noe valg å gjøre noe annet enn å sparke Steinar Nilsen på bakgrunn av dette, sier Aronsen.

Slik begrunner Tromsø IL sparkingen:

Per Aronsen, styreleder i TIL Holding og TIL Fotball, forteller om prosessen rundt sparkingen av Steinar Nilsen.

– Aldri fått så mye ros

Nilsen selv inviterte til pressekonferanse på sin egen veranda tirsdag ettermiddag. Der ble han konfrontert med påstandene om misnøye.

– Det er første gang jeg hører det. Jeg er veldig stolt av hvordan spillerne har utviklet seg og jeg har aldri fått så mye ros av spillerne før, sa Nilsen da.

Steinar Nilsen møter pressen.

NRK har foreløpig ikke fått kommentar fra Nilsen om den nye informasjonen.

– Ingen kommentar

Pressekonferansen tirsdag morgen ble hett omtalt i sosiale medier som den underligste og snåleste trenersparkingen de har sett. De mest sentrale spørsmålene forble ubesvart, og Tromsø IL så seg nødt til å sende ut en egen pressemelding i forkant av Nilsens møte med pressen.

Skjønner du hvorfor?

Styreleder i TIL, Per Aronsen, og direktør i klubben, Ulf Johansen, kom ikke med mye informasjon da de møtte pressen tirsdag.

Styreleder Aronsen forteller at de holdt tilbake informasjon fordi de ville skåne Nilsen og klubben fra detaljene rundt oppsigelsen.

– Spillerne hadde ingen ønske om at vi skulle gå ut med dette, men når de så det som kom fram i media forsto de at det var behov for at de var tydelig, sier Aronsen.