NRK Meny
Normal

Nilsen: – Beskjeden kom som et sjokk på meg

Steinar Nilsen benekter at lederstilen hans har vært et problem i Tromsø.

Steinar Nilsen møtte pressen.

– Jeg har ikke fått tilbakemeldinger om noe negativt, sa Steinar Nilsen under en pressekonferanse tirsdag.

Nilsen innkalte til pressekonferanse på verandaen hjemme hos seg selv tirsdag for å kommentere avgangen fra Tromsø.

– Det er tungt. Det er en tung dag for meg, jeg hadde ikke ventet at det skulle skje, sier han.

– Jeg fikk beskjed mandag. Begrunnelsen var at jeg ikke hadde tillit. Det kom som et sjokk på meg, kommenterte den avsatte TIL-treneren i Tromsø-sola.

Overrasket

Nilsen fikk overraskende sparken som TIL-trener under en pressekonferanse med styret tirsdag formiddag.

TIL-ledelsen var imidlertid svært sparsomme med å fortelle hvorfor Nilsen ikke får fullføre kontrakten.

– Styret tok i går kveld, basert på situasjonen, avgjørelsen om å avslutte arbeidsforholdet med hovedtrener Steinar Nilsen, sa styreleder Per Aronsen.

Flere fotballkommentatorer mente pressekonferansen fremstod som fullstendig uforståelig.

– Misnøye i spillergruppa

I en pressemelding sendt ut like før Steinar Nilsens pressekonferanse kl 13.30 skrev imildertid TIL at det var misnøye i spillergruppa som var årsaken til avsettelsen av Nilsen.

Nilsen fikk også spørsmål om han mener han kunne ha gjort noe annerledes med tanke på lederstilen hans, som styret sier var en medvirkende årsak til sparkingen.

– Det er første gang jeg hører det. Jeg er veldig stolt av hvordan spillerne har utviklet seg og jeg har aldri fått så mye ros av spillerne før, sier Nilsen.

– Du gjør alltid bra ting og du gjør alltid ting du kan gjøre bedre. Men når jeg bare har fått ros for lederstilen min de siste årene. Det er jeg egentlig stolt av, sier han videre.

Steinar Nilsen møter pressen.

Tungt å slutte

Den erfarne treneren innrømmer at det er tungt å måtte forlate Tromsø, en klubb han har trent to ganger tidligere.

– Det er en sjokkartet følelse, men jeg respekterer den. Jeg har ikke hatt et eneste usnakket ord med noen i styret i hele perioden, og jeg ønsker dem lykke til videre, la han til.

– Jeg er stolt over den jobben som er gjort, stolt over eget trenerteam, som er bygd opp av nordnorsk trenerkunnskap og ferdigheter, og stolt av hvordan spillerne har utviklet seg på veien.

– Stolt av jobben

Idet Nilsen forlater Tromsø ligger klubben på 15.-plass i eliteserien med 17 poeng, to færre enn Start og Mjøndalen på plassene foran. Kun jumboplasserte Sandefjord har færre poeng med 13.

– Jeg er stolt over den jobben som er gjort, stolt over eget trenerteam, som er bygd opp av nordnorsk trenerkunnskap og ferdigheter, og stolt av hvordan spillerne har utviklet seg på veien, sier han.

Fotballnyheter