NRK Meny
Normal

Knar for OL-gull i Sotsji

Trond Reginiussen fra Alta har vært en viktig støttespiller for alpinlandslaget i over ti år.

OLY-2014-SKI-ALPINE-DOWNHILL-MEN-TRAINING

Manuellterapeut Trond Reginiussen og Aksel Lund Svindal

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Manuellterapeut og finnmarking Trond Reginiussen får skryt av toppalpinist Kjetil André Aamodt for sine ferdigheter. Nå hjelper han Aksel Lund Svindal og de andre alpinistene på landslaget, til topplasseringer i vinter-OL i Sotsji.

Sotsji

Vinter-OL 2014 foregår i Sotsji i Russland.

Foto: Trond Reginiussen

I 14 sesonger har Reginiussen fra Alta vært en del av alpinlandslagets støtteapparat. Han er nå sammen med alpingutta i Sotsji, og er med på de siste forberedelsene før det hele starter.

– Jeg er i deltakerlandsbyen i Mountain Village i Sotsji. Her er det full rulle med både dopingkontroller og alt som hører til når det er store mesterskap, sier Trond til NRK på telefon fra Sotsji.

Trond og resten av mannskapet tilknyttet landslaget, har vært i OL-byen siden tirsdag. De bruker dagene før første renn til trening.

– Det er utrolig flotte forhold, så arrangøren har gjort en veldig god jobb. I dag er det gjennomkjøring av utforløypa, før utforkonkurransen på søndag, forteller han.

Vært med i 14 sesonger

Trond har vært med landslaget siden 2001, og trives veldig godt sammen med laget.

– Stemningen er veldig god, det er en fantastisk gjeng å jobbe med. Det å jobbe med slike utøvere er veldig spesielt siden de er så dedikerte i det de gjør. Så det er veldig givende å jobbe med dem.

– Hvor viktig er du for at utøverne skal prestere?

– Det er jo et team som fungerer i lag. Alle må gjøre sin del av jobben og litt ekstra. Vi som har det medisinske ansvaret har jo bare en liten del av det hele. Men alle delene må jo fungere for at det skal gå bra, sier Trond.

Se Aksel Lund Svindal få behandling av manuellterapeut Trond Reginiussen

Reportasje fra 2011 Foto: Lars Thomas Nordby

Skryt fra Aamodt

Han har tidligere fått skryt for jobben han har gjort blant annet fra Aksel Lund Svindal etter at han ble verdensmester i 2011 og Kjetil André Aamodt etter han tok OL-gull i Vancouver i 2006.

Aamodt har lagt opp, men skal lede NRKs OL-magasin sammen med Anne Rimmen.

– Trond er en dyktig fagmann som har vært med i mange år. Hans erfaring har bidratt til at de norske gutta holder seg friske. Han er også en som har sterke meninger og bidrar til en god vinnerkultur i det norske laget, sier Aamodt.

Masasjebenk OL

Her skal utøverne få behandling av Trond Reginiussen i Sotsji

Foto: Trond Reginiussen

Sørge for at utøverne er friske

Under OL er Trond sin oppgave først og fremst og holde guttene friske slik at de er klare til å prestere. Både når de er i bakken og når de har fri. Han mener Norges alpinister har gode sjanser for medalje.

– Både Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen i slalåm. Men det er klart, at skal du vinne, da må du ha dagen. Det er mange momenter som spiller inn, forteller Trond.

Når det er konkurranse er Trond den første som tar i kjørerne når de kommer ned. Han innrømmer at hjertet pumper ekstra hardt når de norske utøverne setter utfor.

– Jeg er nervøs når det er renn. Da merker man det at man må jobbe med seg selv for å beholde roen, sier han.