Nå kommer stormkastene til Øst-Finnmark

Mens Troms og Nordland vil få en litt roligere natt, kommer det til å blåse opp i Finnmark, spesielt i øst.

Melkøya storm

Kraftige vindkast i Hammerfest onsdag.

Foto: Jan Harald Tomassen

– Det er enda mer vind i vente, spesielt i Finnmark kan det blåse opp mot full storm i natt, med vind på opp mot 30 meter per sekund. Aller mest utsatt blir nok strekingen mellom Nordkapp og Vardø, sier vakthavende meteorolog ved Værvarslinga Nord-Norge, Tore Vassbø.

Sterk vind med vindstyrke på liten storm utsatte steder, og vindkast opp mot 30 meter i sekundet, satte sitt preg på spesielt Nord-Troms og Vest-Finnmark onsdag.

Bant annet Sperret flere trær deler av fylkesvei 866 ved Bakkeby i Nordreisa i Nord-Troms, mens ansatte på Melkøya utenfor Hammerfest ble sendt hjem etter at takplater blåste av et bygg på øya.

Sterkest var vinden i Vest-Finnmark. På Banak ble det blant annet målt vindkast på 26 meter i sekundet, men meteorologen utelukker ikke at det har vært ennå sterkere vindkast andre steder.

I Troms, Nordland og Vest-Finnmark blir det litt roligere vindforhold i natt, mens den kraftigste vinden beveger seg østover.

– Men det er bare forbigående at vinden spakner. Utpå dagen torsdag vil det blåse opp igjen, sier Vassbø.

Men fredag blir vinden gradvis svakere igjen, og til helga roer det seg enda mer.

Onsdag kveld var E6 over Sennalandet, E69 Skarsvåg – Nordkapp og Fylkesvei 891 over Båtsfjordfjellet stengt på grunn av uvær.

  • FØLG VÆRET DER DU ER: yr.no