– Det går i sneglefart, men nå kjører jeg igjen

Odd Harald Halvorsen nektet å kjøre skolebuss på veien i Dividalen etter påske. Nå kjører han igjen etter løfter om vedlikehold av veien.

Bussjåfør dividalen

Tirsdag etter påske ringte Odd Harald Halvorsen til foreldrene i Dividalen og sa han ikke ville kjøre skolebussen på grunn av tilstanden på veien.

Foto: Arild Moe / NRK

– Så vidt jeg forstår skal veien i alle fall høvles og det skal fylles på grus. Jeg synes det er bra de reagerte på aksjonen min, sier Odd Harald Halvorsen.

Tirsdag fortalte NRK om skolebussjåføren i Dividalen i indre Troms, som første dag etter påskeferien nektet å kjøre de 17 skoleelevene som bor i dalen til skolen.

Årsaken til dette er at tilstanden på veien er så ille at han er redd for å ødelegge bussen sin om han må kjøre der åtte ganger hver dag.

I vinter har ikke snøen blitt skrapet bort langs kanten av veien, slik at vann har blitt stående i veibanen.

To mil med hull

Halvorsen beskriver veien i Dividalen som to mil med hull etter hull. Selv om veien ennå ikke er utbedret, stoler bussjåføren på at det nå vil bli en forbedring, og kjører igjen skolebussen.

– Jeg kjører ungene, men de kommer jo for seint på skolen. Det går ikke an å kjøre annet enn sneglefart på veien, sier Halvorsen.

Utbedringene i Dividalen kan ikke skje før veien er tørket skikkelig opp, og frosten er borte fra bakken.

– Å få asfalt kan vi bare drømme om, men kommer det i alle fall litt grus har vi jo vei for en stund. Men på sikt er det ikke bra nok, sier Halvorsen.

Lover grusing og skraping

– Den svært hullete veien i Dividalen skal snart både høvles og gruses, bekrefter driftsleder i Mesta, Nina Slettli.

Til tross for at de fikk ekstra utfordringer med å få barna på skolen i begynnelsen av uka, har innbyggerne i Dividalen utelukkende vært positive til bussjåførens stunt.

– De er glade saken har kommet opp. de har prøvd sine egne framstøt mot vegvesenet uten å ha nådd fram, sier Halvorsen.

Veien i Dividalen er ikke den eneste i Troms og Finnmark som har en for lav standard.

Flere tips har kommet inn til NRK om det folk mener er dårlige veier i Troms og Finnmark. Veiene de nevner er: