Mener Mo kan samle Troms Arbeiderparti

Flere kommunepartier ber fylkesleder Bjørn Inge Mo si ja til 1 plassen på stortingslista til Troms Arbeiderparti. – Mo er den eneste som kan samle et parti i krise, sier Ap-ordfører i Nordreisa.

Ordfører Bjørn Inge Mo

Flere lokallag i Troms Arbeiderparti ønsker nå at fylkesleder Bjørn Inge Mo skal si ja til å stå på topp på partiets stortingsvalgliste.

Foto: NRK

Flere lokallag i Troms Arbeiderparti ønsker nå at fylkesleder Bjørn Inge Mo skal si «ja» til å stå på topp på partiets stortingsvalgliste.

Martin Henriksen står fortsatt på topp-plassen. Men mange i partiet ønsker en kandidat som kan samle partiet etter uroen etter at Roger Ingebrigtsen måtte trekke seg fra lista.

Skal sette ny liste

Roger Ingebrigtsen

Flere av lokallagene i Troms mener måten Bjørn Inge Mo har håndtert krisen rundt Roger Ingebrigtsen på har styrket hans kandidatur, dersom han selv vil ha plassen.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Arbeiderparti-ordfører i Nordreisa, Lidvart Jakobsen, sier Bjørn Inge Mo framstår som samlende politiker:

– Han er kanskje den som er best egnet til å samle Arbeiderpartiet i Tromsø etter det som har skjedd, sier han.

Sexskandalen i Troms Arbeiderparti har ført til at nominasjonskomiteen har fått i oppgave å sette sammen ei helt ny valgliste innen 10. januar.

Bjørn Inge Mo sier til NRK at han ennå ikke vet om han ønsker å være kandidat.

– Evne til å tenke klart

Troms Arbeiderparti

Sexskandalen i Troms Arbeiderparti har ført til at nominasjonskomiteen har fått i oppgave å sette sammen ei helt ny valgliste innen 10. januar.

Foto: Håkon Iversen / NRK

Men flere av lokallagene i Troms mener måten Bjørn Inge Mo har håndtert krisen rundt Roger Ingebrigtsen på har styrket hans kandidatur, dersom han sjøl ønsker å topp-plassen:

– Han har en evne til å tenke klart selv i presset situasjoner. Ser han det mulig å stille, så hadde det vært en god løsning for Troms Arbeiderparti, sier Jakobsen.