NRK Meny
Normal

Kristoff smadret konkurrentene på oppløpet i Harstad

Alexander Kristoff var suveren på oppløpet på torsdagens etappe av Arctic Race of Norway. Edvald Boasson Hagen sikret dobbelt norsk.

Kristoff seier

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen sikret dobbelt norsk i Harstad.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det var ikke tvil om hvem som skulle vinne da Alexander Kristoff skrudde opp tempoet på de siste meterne inn mot målgang i Harstad. Resten av hovedfeltet var rett og slett sjanseløse.

Edvald Boasson Hagen kom i mål på en like klar andreplass. Bora Argon 18s Sam Bennett ble nummer tre.

Mange nordmenn i brudd

Torsdagens etappe, med Harstad som både start- og målby, fikk tidlig syv mann i brudd. Blant dem fant vi nordmennene Håvard Blikra, Jon Breivold, Marius Hafsås, Vegard Stake Laengen og Max Emil Korner.

Med få kilometer igjen ble Laengen hentet inn som sistemann fra bruddet. Derfra og inn var det ingen tvil om at det ville bli massespurt, som ventet på forhånd. Der var Kristoff, som så mange ganger før, ustoppelig.

Kristoff under Arctic

Sven Erik Bystrøm passer på kaptein Alexander Kristoff under torsdagens etappe.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
Kristoff etter seier

Kristoff blir intervjuet like etter målgang i Harstad.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

I intervju med TV2 like etter målgang var det en lettet Alexander Kristoff som kom i pressesonen.

– Jeg var litt sliten i dag, men vi klarte å samle laget mot slutten. Laget gjorde en god jobb, og jeg satt i den beste posisjonen mot slutten. Edvald (Boasson Hagen) kom også, men heldigvis var jeg sterkest, sa han.

Se hva Kristoff sa til NRK etter etappen:

Kristoff etter etappen

Føler seg ikke sterk nok til sammenlagtseier

I innspurten var det en liten stigning, noe som Kristoff virkelig fikk merke.

– Normalt sett tåler jeg en bakkeavslutning på opp mot én kilometer, men det her var ganske hardt. Jeg hadde ganske stive bein på slutten, sier Kristoff til NRK.

Føles beina sterke nok til å kjempe om sammenlagtseieren?

– Jeg tror ikke klatrebeina mine er sterke nok. Jeg måtte slite allerede her, og dette er sannsynligvis den letteste etappen. I morgen blir en fin etappe for meg, men de siste to dagene tror jeg blir for harde.

Det var neste som bestilt at det skulle bli en kamp mellom deg og Boasson Hagen opp den siste bakken?

– Ja, det var nesten som bestilt. Det var en skikkelig kamp, og jeg tror begge hadde sure bein på slutten, avslutter han.

Kristoff leder både rittet sammenlagt og spurtkonkurransen. Vegard Stake Laengen leder klatrekonkurransen, mens Sam Bennett leder ungdomskonkurransen.

Laster Twitter-innhold

Topp ti på første etappe av Arctic Race of Norway:

1. Alexander Kristoff, 2. Edvald Boasson Hagen, 3. Bennett, 4. Bonifazio, 5. Van Staeyen, 6. Guldhammer, 7. Capiot, 8. Elmiger, 9. Turgis, 10. Sondre Holst Enger