Hopp til innhold

– Naturlig at Kristoff blir kaptein

Selv om Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er konkurrenter, er de begge enige om hvem som bør være kaptein i VM om en drøy måned.

Kristoff og Boasson Hagen

KONKURRENTER: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen sykler for hvert sitt lag til daglig. I september skal de sykle sammen for Norge under sykkel-VM i USA. Her fotografert under den 5. etappen i Tour de France tidligere i sommer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han har kjørt absolutt best i år, og han vant jo det som var av ritt under vårsesongen. Så det er naturlig at Alex er kaptein, sier Edvald Boasson Hagen om Alexander Kristoff.

Kristoff mener også selv at han fortjener å være kaptein for Norge under sykkel-VM i USA i september.

– Det er jo landslagssjefen som bestemmer det. Men jeg føler løypa passer meg bra, og jeg har jo kjørt såpass bra i år at jeg bør være kaptein, sier Alexander Kristoff.

Kristoff og Edvald

LADET OPP SAMMEN: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen før de tok en helikoptertur over Harstad.

Foto: Morten Stenberg / NRK

– Edvald blir farlig

NRK møter de to dagen før det norske etapperittet Arctic Race of Norway braker løs i Harstad. De to skal sammen lade opp med en Helikoptertur over byen i Nord.

Edvald Boasson Hagen vant nettopp en etappe i Danmark Rundt, og føler formen er der den skal være.

– Formen var bra i Danmark, så jeg håper at den skal være bra nå også. Den var også bra under Tour de France. Men jeg har ikke hatt så veldig mye hvile. Så det blir spennende å se hvordan det blir nå, sier Boasson Hagen.

– Han vinner ikke i Danmark uten å være i bra form. Han er nok der han skal være. Og så er han nok enda mer motivert når man sykler i Norge. Så Edvald blir en farlig mann, skyter Kristoff inn.

For hans del blir torsdagens etappe den første etter Tour de France.

– Treningen har kjentes veldig bra ut i det siste, så jeg tror jeg er der jeg skal være. Det blir spennende å se i morgen. De første to dagene av rittet passer meg ganske bra, men så blir det litt tyngre etapper mot slutt, sier spurtspesialisten.

Les også: Kristoff friskmeldt før Arctic Race

Se TV-reportasjen her:

I morgen starter Arctic Race of Norway i Harstad. Selv om Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er konkurrenter er de enige om hvem som bør være kaptein i VM om en drøy måned. Reporter: Morten Stenberg Foto/redigering: Marita Andersen

Kompiser

Det er ingen tvil om at Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen ikke bare er konkurrenter på sykkelsetet.

– Vi er ikke akkurat fiender. Vi har en hyggelig tone både på og utenfor sykkelsetet, men når det er én kilometer igjen til målstreken så blir vi nok litt mer fiender kanskje, smiler Kristoff.

Edvald er enig, og håper nå at alle på det norske laget nå har funnet høstformen foran VM.

– Han håper jeg ikke finner den, så han blir kaptein, spøker Kristoff.

– Vi kjører for den som er sterkest uansett, avslutter Boasson Hagen.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal