NRK Meny
Normal

– Naturlig at Kristoff blir kaptein

Selv om Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er konkurrenter, er de begge enige om hvem som bør være kaptein i VM om en drøy måned.

Kristoff og Boasson Hagen

KONKURRENTER: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen sykler for hvert sitt lag til daglig. I september skal de sykle sammen for Norge under sykkel-VM i USA. Her fotografert under den 5. etappen i Tour de France tidligere i sommer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han har kjørt absolutt best i år, og han vant jo det som var av ritt under vårsesongen. Så det er naturlig at Alex er kaptein, sier Edvald Boasson Hagen om Alexander Kristoff.

Kristoff mener også selv at han fortjener å være kaptein for Norge under sykkel-VM i USA i september.

– Det er jo landslagssjefen som bestemmer det. Men jeg føler løypa passer meg bra, og jeg har jo kjørt såpass bra i år at jeg bør være kaptein, sier Alexander Kristoff.

Kristoff og Edvald

LADET OPP SAMMEN: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen før de tok en helikoptertur over Harstad.

Foto: Morten Stenberg / NRK

– Edvald blir farlig

NRK møter de to dagen før det norske etapperittet Arctic Race of Norway braker løs i Harstad. De to skal sammen lade opp med en Helikoptertur over byen i Nord.

Edvald Boasson Hagen vant nettopp en etappe i Danmark Rundt, og føler formen er der den skal være.

– Formen var bra i Danmark, så jeg håper at den skal være bra nå også. Den var også bra under Tour de France. Men jeg har ikke hatt så veldig mye hvile. Så det blir spennende å se hvordan det blir nå, sier Boasson Hagen.

– Han vinner ikke i Danmark uten å være i bra form. Han er nok der han skal være. Og så er han nok enda mer motivert når man sykler i Norge. Så Edvald blir en farlig mann, skyter Kristoff inn.

For hans del blir torsdagens etappe den første etter Tour de France.

– Treningen har kjentes veldig bra ut i det siste, så jeg tror jeg er der jeg skal være. Det blir spennende å se i morgen. De første to dagene av rittet passer meg ganske bra, men så blir det litt tyngre etapper mot slutt, sier spurtspesialisten.

Les også: Kristoff friskmeldt før Arctic Race

Se TV-reportasjen her:

I morgen starter Arctic Race of Norway i Harstad. Selv om Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er konkurrenter er de enige om hvem som bør være kaptein i VM om en drøy måned. Reporter: Morten Stenberg Foto/redigering: Marita Andersen

Kompiser

Det er ingen tvil om at Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen ikke bare er konkurrenter på sykkelsetet.

– Vi er ikke akkurat fiender. Vi har en hyggelig tone både på og utenfor sykkelsetet, men når det er én kilometer igjen til målstreken så blir vi nok litt mer fiender kanskje, smiler Kristoff.

Edvald er enig, og håper nå at alle på det norske laget nå har funnet høstformen foran VM.

– Han håper jeg ikke finner den, så han blir kaptein, spøker Kristoff.

– Vi kjører for den som er sterkest uansett, avslutter Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Curlingpar selger unna OL-utstyr

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien selger unna OL-utstyr på Finn, melder Adressa. Bukser, jakker og mobiltelefoner, er blant det som selges.

  – Vi er jo de fattigste utøverne i OL, og det er en god måte å tjene inn penger, sier Nedregotten.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling Mixed
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport