NRK Meny
Normal

Klar for ny turné: – Alt er splitter nytt

Nytt album, nytt turnékonsept og et begeistret publikum som venter. Startskuddet for Violet Road-turneen går fredag, men allerede er flere steder utsolgt.

Violet Road

Bandet Violet Road fra Kåfjord skal besøke 28 steder under turneen.

Foto: Arne Schei / NRK

– Vi har laget et show som er splitter nytt med utrolig mange elementer, både visuelle og musikalske. Alt er helt nytt.

Hogne og Halvard Rundberg som sammen med to andre brødre og Kjetil Holmstad-Solberg utgjør bandet Violet Road, forteller at de har utviklet et helt spesielt system til turneen deres.

– Vi har sju kameraer som styres av én person. Det danner det visuelle uttrykket for konserten og blandes inn med alle designelementene fra den nye platen og tidligere skiver. Det hele skal smeltes sammen til en Violet Road-verden for publikum.

Turneen starter i Drammen fredag og ender opp i Tromsø i slutten av april.

Violet Road opptrer med låta Out of Words.

Violet Road opptrer med låten Out of Words.

– Avhengig av publikum for å overleve

Bandet har nesten 40.000 likes på Facebook, noe som skulle tilsi at alle i Kåfjord og Andenes har gitt tommelen opp for bandet, i tillegg til om lag 33.000 til.

– At folk følger med betyr alt. Vi lager musikk for oss selv, men også for at andre skal kunne kose seg med det. Facebook og andre sosiale medier har gjort det lettere å finne folk, men samtidig er de vanskelig for folk å finne fram i mengden.

Derfor har medlemmene i Violet Road fortsatt tro på å gi ut album og turneer.

– Vi må gjøre det på den gamle måten, samtidig som vi bruker det nye.

Bandet har høstet mye skryt for kontakten med publikum, noe de forteller er helt bevisst.

– Vi synes det er gøy å få den direkte tilbakemeldingen. Det er utrolig kult og en heftig opplevelse. Derfor liker vi kontakten med publikum, og vi er fullstendig avhengig av dem for å overleve som band.

Violet Road opptrer med låta We are the love

We are the love er en av låtene som bandet skal turnere med.

Blitt flinkere til å nyte opplevelsene

Det har gått rundt 10 år siden karrieren til Violet Road begynte å ta av. Hogne og Halvard Rundberg tror at de med årene er blitt flinkere til å nyte det hele.

– Vi er påpasselige på å si til hverandre at vi må huske å nyte det. For vi vet ikke hvor lenge det varer og vi må jobbe hardt for at det skal vare så lenge som mulig. Jeg tror vi er blitt flinkere, uten at vi på noen måter slapper av.

De forteller at det aldri hadde gått å holde på så lenge og leve et så hektisk liv uten spillegleden.

– Det er den som driver oss. Vi kan ikke tenke oss et liv uten å spille. Det er en vanvittig følelse. Når folk i tillegg gidder å høre på og synge med blir man sykt glad. Nå har vi allerede solgt mange billetter til turneen, så vi vet at det blir sinnssykt gøy.