NRK Meny
Normal

I badestamp foran isbreen

Gutter på tur er gutter på tur!

I badestamp på "Lance"

I badestampen på akterdekket sitter ( til venstre) skipper Petter William Andersen og maskinlærling Odd-Erik Jensen i verdens vakreste omgivelser.

Foto: Sylvi Inez Liljegren / NRK

Om bord i ”Lance” har besetninga bygd seg et skikkelig steambad på akterdekket, og storkoser seg på frivaktene når kvelden faller på. Her henter de ut damp fra maskinen om bord og varmer opp arktisk sjøvann i en flott sammensveisa badestamp.

Vannet holder 40 grader, noe som er en fordel når temperaturen utenfor faller ned mot null grader, eller blir enda kaldere.

- Steambadet om bord er et velferdstiltak, og vi har løst mange verdensproblemer mens vi sitter hyggelig nedsenket i rykende varmt vann med utsikt til Svalbardnaturen. Mange av våre gjester fra ulike tokt har satt pris på badestampen. Her har det vært mange celebriteter, smiler skipper Petter William Andersen. Men han røper ikke hvem.

I går kveld tok ”Lance” en sveip inn mot Kongsbreen mellom to prøvetakinger, og makan til vakre omgivelser skal du lete lenge etter. Dette kan måle seg med det ypperste av spa-tilbud ute i Europa. Kanskje ennå bedre, faktisk.

Følg Sylvis klimajakt her.

Kongsbreen

Brefronten av Kongsbreen ved Ny-Ålesund er et mektig skue.

Foto: Sylvi Inez Liljegren / NRK