NRK Meny
Normal

Historisk dårlig

Hittil i år har Hurtigruta falt med 82,7 prosent på børsen.

Kursfall
Foto: Faksimile: Oslo Børs

Fredag legges «MS Nordlys» i opplag frem til i april. Over vinteren skal skipet stå sammen med «MS Nordnorge» i Åndalsnes.

Men har du tross turbulente tider troen på Hurtigruta bør du kjøpe aksjer nå.

I dag var nemlig selskapets aksjekurs nede i 7,87 kroner per aksje. Det er hele 37,6 kroner mindre enn for et år siden, og utgjør et fall på dramatiske 82,7 prosent. Dermed kan du skaffe deg en aldri så liten formue hvis kursen i årene fremover nærmer seg tidligere glansdager.

Har du derimot ikke troen på at Hurtigruten skal komme seg på fote igjen bør du holde deg på trygg avstand.

Selger seg ikke ut

Sitter du på aksjer fra før av er det ikke godt å si hva du bør gjøre. Kanskje bør du følge Tromsø kommune, og ordfører Arild Hausbergs eksempel? Kommunen sitter nemlig på en ikke ubetydelig aksjepost i Hurtigruten.

I 2004 fikk kommunen aksjer i Hurtigruten verd 23 millioner for sin andel i TIRB. Nå er aksjene nede i knappe 2,8 millioner, men ordføreren vil ikke selge seg ut.

- Strategien er vel at vi skulle ha en aksjeandel, og den har vi. Vi sitter på denne aksjeposten av strategiske grunner, og det er også derfor vi tok i mot den, sier Hausberg til Radio Tromsø.

Men han legger likevel ikke skjul på et lønnlig håp om at aksjene kan bygge seg opp igjen.

- I dag er aksjekursen rekordlav, men man vet jo aldri, tenker man bare i et langt nok perspektiv, så kan det også gå andre veien.