NRK Meny
Normal

Går mot åpning i Barentshavet

- Morgendagens presentasjon av forvaltningsplanen for Barentshavet blir trolig en god dag for Finnmark.

Tilhengere av olje- og gassutvinning i Barentshavet, vil få en god dag i morgen. Dette sier stortingsrepresentant Eva Nielsen (AP).

Finnmarks-representanten sitter i Stortingets miljø- og energikomite, og har fulgt utviklingen av forvaltningsplanen for Lofoten og Barentshavet på kloss hold.

Fredag klokka 12 legger statsminister Jens Stoltenberg, miljøvernminister Helen Bjørnøy, olje- og energiminister Odd Roger Enoksen og fiskeriminister Helga Pedersen fram planen som hele olje-Norge og alt av miljøvernforkjempere venter på.

Tror på et ja

Selv har Nielsen tatt til orde for "tut og kjør" når det gjelder olje- og gassutvinning i Barentshavet. Hun vil ikke på noen måte uttdype hva hun mener med sitt utsagn. I alle fall tar alle tilhengere av oljeutvinning det som en selvfølge at regjeringen kommer med et endelig ja til utvinning av det omstridte Goliat-feltet knappe fire mil fra land.

Mens Nielsen lover en god dag for alle olje-forkjempere i Finnmark, avviser hun å kommentere hvordan morgendagen blir i Troms og Nordland. Her har mange håp om oljeleting på Nordland VII, Tromsøflaket og Lopparyggen.

NRK 1 fjernsynet vil fredag klokken 11.50 direkteoverføre regjeringens presentasjon av forvaltningsplanen for Barentshavet.