NRK Meny
Normal

Slik så det ut i studentboligen da Agnethe (18) skulle flytte inn

– Det luktet fælt, og det var skitt, rot og matrester overalt, sier den ferske studenten. Studentsamskipnaden i Tromsø legger seg flat.

Skrot

Slik så det ut på toppen av de to kjøleskapene i fellesarealet. Melkepakkene var halvfulle og hadde utløpsdato i mai.

Foto: Privat

Da 18-årige Agnethe Ure Opheimsvangen og moren hennes åpnet døren til Agnethes nye bolig i Tromsø, ble de møtt av rot, søppel, og skitt i fellesarealene. På badet var det hår og gamle sanitærbind, og på kjøkkenet sto det melkekartonger som gikk ut på dato i mai.

– Dette er ikke hyggelig i det hele tatt. Det er kjedelig å komme inn og kjenne at skoene setter seg fast i gulvet. Og det lukter her. Da jeg så hva som befant seg her, ville jeg bare snu og finne noe annet, sier Agnethe.

Agnete Ure

Agnethe Ure Opheimsvangen (18) fikk et utrivelig første møte med studenttilværelsen i Tromsø.

Foto: Pia Tøhaug / NRK

Moren til Agnethe, Åse Britt Ure, forteller at de reiste 180 mil fra Voss til Tromsø. Hun sier at de trodde Studentsamskipnaden skulle være en trygg boplass for en fersk student langt hjemmefra.

Åse Britt sier det har vært vanskelig å få tak i hybel, men at Agnethe fikk bekreftet plass gjennom samskipnaden for tre uker siden.

Åse Britt Ure

Åse Britt Ure synes det virker utrygt at ferske studenter blir møtt av skitt, rot og matrester i studentboligene de får tildelt.

Foto: Pia Tøhaug / NRK

– Som foreldre synes man det virker veldig trygt, at hun kunne dele med andre, og bli kjent på den måten. Vi er veldig skuffet over det vi har opplevd. Vi trodde det var en viss kontroll på hvordan hyblene så ut. Her har det jo ikke vært folk og sjekket på flere måneder, eller gudene vet hvor lenge, sier hun.

Rot

Fellesarealene som deles av fire studenter så slik ut da Agnethe kom inn i boligen for første gang.

Foto: Privat

Eiendomssjefen på Studentsamskipnaden i Tromsø, Leif Tore Hanssen, sier at han ikke har opplevd slike tilfeller tidligere, og at han beklager hendelsen,

– Det er klart at vi vil skjerpe rutinene på utsjekk, også av fellesarealer, og disse tilfellene her vil få konsekvenser for de beboerne som har stelt dette i stand, sier Hanssen.

Agnethe og Åse Britt fikk overnatte på hotell på samskipnaden sin regning, mens hybelen ble grundig rengjort.

Badsøppel

Søppelspannet på badet fløt over.

Foto: Privat