Fanger øyeblikk fra havets bunn på Skjervøy

Ronni Bless Bekkemellem fra Skjervøy ville gjerne rekruttere flere til dykking på hjemplassen. Det endte opp med at han tar fantastiske bilder av livet under vann.

Vegg-dykk

Dykker som koser seg på et vegg-dykk, med tusenvis av fisk svømmende rundt.

Foto: Ronni Bless Bekkemellem

– Det hele startet med at jeg var den eneste som holdt på med sportsdykking på Skjervøy. Jeg ville gjerne vise fram hvor fint det er å dykke, så da startet jeg å fotografere, sier Bekkemellem til NRK.

Ronni hadde allerede en lidenskap for fotografering over vann, så for han ble det en naturlig overgang å også ta bilder under vann.

– Jeg ble raskt avhengig. For hvert dykk er det noe nytt å se. Jeg kan dykke på de samme plassene, og se nye ting hver gang, forteller han.

Amarone

Nært på en flott Anemone. Med munnen i midten og flotte fargerike armer rundt.

Foto: Ronni Bless Bekkemellem

Bygde sitt første kamera med skrot fra garasjen

Sportsdykkeren har holdt på med undervannsfotografering siden begynnelsen av 2012. Men han måtte bruke fantasien og sin bakgrunn som mekaniker for å komme i gang med fotografering.

– Det første kameraet jeg hadde bygde jeg selv, fordi det var for dyrt å kjøpe det. Jeg heiv sammen ting jeg fant i garasjen, og med litt hjelp fra nettet gikk det som en lek, forteller Bekkemellem.

  • Se flere av bildene hans her.

Nå har han profesjonelt utstyr, og Ronni får mye positiv respons for bildene sine fra havets bunn.

– Jeg lærer stadig vekk, og blir bare bedre. Folk synes jeg tar fine bilder, og jeg har fått solgt en del, sier han.

Ensom lidenskap

Det er ingen andre enn Ronni som driver med undervannsfoto på Skjervøy.

Nakensnegl

En nakensnegl på rundt 20 millimeter, som poserer for fotografen.

Foto: Ronni Bless Bekkemellem

– Tror de nærmeste befinner seg i Tromsø. Jeg skulle gjerne sett at flere her begynte å fotografere under vann, sier han til NRK.

Selv om han fotograferer alene, er de blitt flere som dykker etter at Ronny startet rekrutteringskampanjen sin. Han er nå nestleder i dykkerklubben.

– Klubben var nær fra å måtte legges ned. Jeg klarte å verve noen stykker, så dykkerklubben lever heldigvis i beste velgående, forteller Bekkemellen.

– Favoritten er nakensnegl

Mange tenker kanskje at dykking i Nord-Norge, eller i Norge generelt kan være en kald affære.

– Jeg får ofte spørsmål om det ikke er kaldt. Men jeg dykker med tørrdrakt og har godt undertøy under, slik at jeg har det ganske behagelig egentlig.

Ronni synes det er vanskelig å peke ut det mest spesielle han har klart å fange på kamera under vann, men han har et favorittmotiv.

– Det er nakensnegl. Det er en liten fargerik snegl. De er rundt 1 centimeter lang og har fantastiske fargekombinasjoner med både gul, blå og rød. Det er et populært motiv på verdensbasis.

Stor nakensnegl

En litt større nakensnegl på 4-5 centimeter.

Foto: Ronni Bless Bekkemellem