Normal

Endelig er varmen på vei mot nord

Været for helgen ser ikke så verst ut, men du skal fortsatt tåle litt kulde for å nyte en iskrem i sola. Men meteorologen har nyheter som varmer.

Vår i Tromsø

Kanskje går det mot dårligere tider for snøen som fortsatt ligger i Tromsø.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Det vil nok bli litt fart i snøsmeltingen utover i uken, sier statsmeteorolog Jon Austerheim.

For snøsmeltingen i nord har foreløpig gått sakte, til tross for at mai måned er godt i gang. Forskerne ved Holt fortalte til NRK tidligere i uken at telen fortsatt ligger i bakken.

– Hvis vi ser inn i deres prognoser, er det en solid temperaturøkning i vente?

– Det er ganske mye varmere luft som er på vei oppover rett etter helgen nå. Kanskje spesielt tirsdag, da kryper nok temperaturen opp mot ti grader, sier Austerheim.

Kjølig, men pen helg

Men i helgen er ikke temperaturene i Troms all verdens å skryte av. I lavlandet har temperaturene i fylket ligget mellom to og fire varmegrader fredag, og i natt ble det målt syv minusgrader på Bardufoss.

Han forteller at det ser ut til at det gode været i Troms fortsetter utover i helgen. Det kan likevel komme en og annen snøbyge sør i fylket utpå dagen lørdag.

– Men det er jo nydelig vær over det meste av fylket i øyeblikket.

– Ser ut til å snu

Ut over helgen blir for det meste oppholdsvær og mye sol, men temperaturen vil ikke stige mer enn til mellom tre og fem varmegrader. Austavinden og værsituasjonen som preger Troms i helgen, preger også været på Spitsbergen. Men på lørdag løyer vinden.

– Lørdag blir det rolige vindforhold, oppholdsvær og en del sol. Temperaturen stiger litt, mellom fire og seks minusgrader, sier Austerheim.

Men om du fortsatt er usikker på om du skal gå for kjeledress eller pendress til 17. mai, kan utsiktene for den kommende uken være gode nyheter.

– Det ser vel ut til å snu nå, og bli varmere, sier Austerheim.