Dømt til fengsel for voldtekt etter møte via Tinder

En mann er i Nord-Troms tingrett dømt til fengsel i tre år og åtte måneder for voldtekt av en jente han møtte på dating-appen Tinder.

Rettssal

Mannen ble dømt i Nord-Troms tingrett i Tromsø.

Foto: NRK

1. november i fjor møtte den 22 år gamle mannen en 21 år gammel kvinne som han hadde kommet i kontakt med på den populære nettdating-appen Tinder.

De to hadde snakket sammen i nettsamfunnet i flere måneder, og samtalene var av seksuell karakter. Da mannen var på besøk i Tromsø ble de enige om å møtes. De dro senere hjem til fornærmede.

Tvang seg til samleie

Kvinnen forklarte i retten i Tromsø at de var enige om at de kunne ha delvis seksuell kontakt, men at samleie ikke var ok. Kvinna forklarte i retten at hun senere på kvelden var trøtt og la seg til å sove. Da skal mannen ha revet av henne trusa og tvunget seg samleie.

Forklaringen hennes støttes også av vitner fra voldtektsmottaket som forklarte at kvinnen hadde flere blåmerker. Også tekstmeldinger som kvinnen hadde sendt etter hendelsen ble fremlagt som beviser.

Det ble sendt en rekke tekstmeldinger til venninner, der hun ber om hjelp etter det som har skjedd. Det skal hun ha gjort da hun satt innelåst på badet hjemme hos seg selv.

E nån våken? Og hjemme? SOS. Æ træng hjelp. E nån nær mæ?

Tekstmeldinger fra kvinnen

– Sa kanskje det var ok

Kvinnen forklarte i retten at hun var edru, men at tiltalte var beruset.

Mannen må i tillegg betale 150.000 kroner i oppreising til kvinna.

I dommen fra Nord-Troms tingrett står det at det at det har vært en seksuell kontakt før selve voldtekten taler i formildende omstendighet.

Mannens forsvarer, Svein Kristian Wikstrøm sier dommen vil bli anket.

– Det står i dommen at fornærmede sa at hun kanskje sa at det var ok at det ble gjennomført et samleie. Derfor har det ikke funnet sted noe voldtekt, og da kan man ikke dømmes for det, sier Wikstrøm.