Bli med NMs glemte helter rundt løypa

De gikk 24 kilometer på NMs første dag, uten å få så mye som en blomst. Men løypapatruljen smiler likevel.

Test av NM-løypa på Kvaløya

Bli med løypepatruljen på en rundtur i NM-løypene ved Storelva.

- Det var veldig god stemning, i alle fall da det var folk rundt løypa. Selv om vi var slitne, ble vi heiet frem, sier Hanne Kristine Kroken.

Sammen med resten av skiklassen på NTG har hun nettopp gått NM-løypene for femte gang i dag. Totalt har de gått 24 kilometer. Alt for å gi beskjed til funksjonærene rundt løypa om at løypa er stengt eller åpen.

- Det har vært gøy, men veldig slitsomt, sier Idunn Raade Olsen.

Løypepatrulje under NM på ski

Idunn Raade Olsen (t.v.) og Hanne Kristine Kroken er løypepatrulje under NM på ski på i Tromsø.

Holder ikke igjen

Slik skal de holde på hele NM gjennom. Fire dager. Gå og gå.

- Vi rekker så vidt å spise litt mellom hver gang, sier Sigrid Bjørnhaug Hammer.

Men disse unge skiløperne er vant til å gå mye på ski. De legger ned mellom 500 og 600 treningstimer i året. Og når de går gjennom NM-løypene på Kvaløya holder de ikke tilbake.

- Når vi får på oss konkurransedressene våre, og det er folk rundt løypa, blir det fort litt tempo på det, sier Hanne Kristine Kroken.

- Jeg har holdt meg i øverste intensitetssone i hele dag, sier Sigurd Vaadal.

Løypepatruljejenter under ski-NM i Tromsø

Sigrid Bjørnhaug Hammer (i midten), Idunn Raade Olsen og resten av skielevene ved NTG gikk 24 kilometer under NMs første dag.

Går stafett på søndag

Tempotreningen i NM-løypa kan vise seg å bli verdifull. Søndag skal nemlig Hanne Kristine Kroken og Idunn Raade Olsen kjenne på følelsen av å være en del av Norgeseliten. Da skal de nemlig gå stafett, mot løpere som Astrid Urenholdt Jakobsen, Marthe Kristoffersen, Katrine Harsem, Kari Vikhagen Gjeitnes​ og Ragnhild Haga.

- Å gå her i dag har gjort meg enda mer motivert. Jeg gleder meg skikkelig til søndag, sier Hanne Kristine Kroken.

Løypepatruljejente under ski-NM

Hanne Kristine Kroken er lettet etter å være ferdig med dagens fem runder i NM-løypene.