NRK Meny
Normal

Slått til blods etter 4 km – fullførte NM-femmila

Petter Skinstad (26) gikk 46 kilometer dynket i sitt eget blod. Dette er NM-dramaet du ikke fikk se.

Petter Skinstad

BLODIG ALVOR: Sånn så Petter Skinstad ut etter å ha blitt nummer 40 i NM-femmila.

Foto: Privat

– Jeg ropte til fatter'n at «je stopper itte før je dauer tå blodmangel», for han lurte på om dette var noe å drive med.

Petter Skinstad, sønn av tidligere sportssjef Åge Skinstad, humrer når han forteller om det som skjedde under NM-femmila på Beitostølen lørdag. Litt ubemerket gikk han runde på runde og til slutt over målstreken med hansker, drakt og startnummer dynket i sitt eget blod.

De som så det, trodde nok han hadde falt. Det hadde han ikke.

– Slo meg midt i ansiktet

Uhellet skjedde allerede på første drikkepost, etter knapt fire kilometer.

– En kamerat skulle lange drikke på første drikkestasjon. Det gikk litt for fort der han sto, han hadde feilberegnet litt, så det endte med at han rett og slett slo meg midt i ansiktet og traff meg rett over nesen, forteller Skinstad til NRK.

– Jeg tok meg til nesen rett etterpå og jeg tenkte «nei, nei, nei, ikke begynn å blø, ikke begynn å blø, ikke begynn å blø», for det passer seg jo ikke i et fem mil langt skirenn å blø så mye neseblod. Men det fosset bare ut

Først da han passerte drikkeposten en runde senere, skjønte drikkelangeren hva som hadde skjedd.

– Han hadde veldig dårlig samvittighet. Men han var der for å hjelpe meg, og dette er sånt som skjer, sier Skinstad.

«Du ser i hvert fall tøff ut»

– Ble du sint?

– Sint og sint. Mer oppgitt. Jeg tenkte som så at jeg skal i hvert fall ikke bryte. Og så tenkte jeg at det ser jo i hvert fall «maskin» ut.

– Du følte deg litt kul?

– Pål Golberg og Finn-Hågen Krogh ropte «du ser i hvert fall tøff ut». Da snudde jeg meg og gliste. Det var ikke synd på meg.

– Hvorfor brøt du ikke?

– Jeg har et kjærlighetsforhold til lange enkeltstartløp, det er det som er langrenn, så jeg hadde veldig lyst til å fullføre mi første femmil i skøyting med enkeltstart. Det var på ingen måte ideelt, det var umulig å tjene tid på det som skjedde, men det var aldri sånn at det var noe problem å gå skirenn, sier Skinstad – og påpeker at NM-historien nok er full av fortellinger om løpere som har fullført femmiler med adskillig større problemer.

– Jeg sprakk som en ballong på sisterunden, krampene jeg hadde i hofteleddsbøyere, lår og legger var verre enn neseblodet. Jeg skjønner godt at damene klager en gang i måneden når de har både kramper og blødninger, sier en selvironisk Petter Skinstad.

Side 3-gutten endte likevel på første side på resultatlista.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal