NRK Meny
Normal

Arbeidsplasser i Mehamn reddet i siste liten

Norway Seafood-anlegget i Mehamn selges trolig til Hermann Export. Overtagelsen vil trolig skje allerede 1.juni. – Vi håper det vil skape trygge arbeidsplasser for de som har jobbet for Norway Seafood tidligere, sier næringssjef.

Demonstrasjon i Mehamn

Ansatte i Mehamn har demonstrert mot myndighetenes fiskeripolitikk etter 20-25 arbeidsplasser har stått i fare. Nå er arbeidsplassene etter all sannsynlighet reddet.

Foto: Solveig Kåberg

Stein Arild Olaussen

Stein Arild Olaussen.

Foto: Privat

Anlegget i Mehamn har stått i fare for å bli lagt ned som en konsekvens av Norway Seafoods omstrukturering av anleggene i Nord-Norge etter beskjed om millionunderskudd.

Omstruktureringen har skapt sterke reaksjoner hos de ansatte.

Men nå er anlegget trolig solgt til Hermann Pettersen bak Hermann Export, som produserer saltfisk og klippfisk.

Men verken ordfører Inga Manndal eller næringssjef Stein Arild Olaussen kan med hundre prosent sikkerhet si at salget blir gjennomført enda.

Håper på helårlige arbeidsplasser

– Det er veldig gledelig at bedriften trolig ble solgt så fort. Vi håper erfaringen med Hermann Export blir bedre enn det har vært med Norway Seafood, sier næringssjef Stein Arild Olaussen.

Olaussen håper at det blir mer helårlige arbeidsplasser enn det har vært tidligere under Norway Seafood.

Inga Manndal
Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Ordfører Inga Manndal tror alt skal være i orden med overtagelsen av anlegget i Mehamn selv om hun ikke har fått det bekreftet ennå.

– For oss betyr det enormt mye. Vi kan ikke ha en bedrift som bare er der mens folk går arbeidsledig. De trenger arbeid og vi trenger at de er i arbeid.

Skal bygge fiskemottak

Næringssjefen tror at den type eksport Hermannsen Export bedriver vil generere mer aktivitet i kommunen enn Norway Seafood har gjort.

Grunnen er at Hermann Export vil bygge et fiskemottak og få fisk fra båtene. Tidligere har fisken kommet med lastebiler fra andre mottak.

Kommunen vil nå legge til rette for ny utvikling.

– Kommunen kommer nå til å gå i dialog med Hermannsen for å selge en del eiendom så de får bygd mottaket som de trenger for å kunne ta i mot fisk på anlegget. Det blir vår oppgave i første omgang, sier Olaussen.