NRK Meny
Normal

«Oppdrag Nansen»: – Vi aner ikke hva som venter oss

«Oppdrag Nansen» er tilbake på Svalbard. Om én uke skal de starte ferden mot Nordpolen.

Oppdrag Nansen gjengen

Elias Damli (til venstre), Johanne Jerijærvi, Erika Gjelsvik og Johannes Breivik, skal sammen med Aleksander Gamme komme seg til Nordpolen.

Foto: Geir Evensen / NRK

– Jeg har hatt noen fine dager hjemme. Jeg har gått på ski hele tiden for å trene til Nordpolen, sier Johanne Jerijærvi til NRK.

Tirsdag landet deltakerne i storsatsingen til NRK Super og NRK Troms, «Oppdrag Nansen», på Svalbard. Før påske tilbrakte de to uker på øysamfunnet, hvor de trente på hvordan du skal overleve i de ugjestfrie omgivelsene lengst mot nord.

Nå venter én uke med nye forberedelser, før ferden mot Nordpolen starter. Et av punktene de skulle gjennom var isbading:

Deltakerne i "Oppdrag Nansen" måtte kaste seg ut i iskaldt vann da de ankom Svalbard.

Video: Geir Evensen/NRK

Gamme: – Gnistrende energi er viktig

Programleder for «Oppdrag Nansen», Aleksander Gamme, ser frem til de neste tre ukene.

– Dette blir gøy. Vi jobbet med de individuelle ferdighetene på tur. Nå er det på tide å sette dette sammen, og skape et lag. Men det er en gnistrende energi i gruppa, folk er i godt humør og virker supermotiverte. Det kommer de til å trenge, sier Gamme.

– Må trene mer på å slå opp telt

Det har ennå ikke gått opp for Erika Gjelsvik at Nordpolen-turen er én uke unna. Men hun er tydelig på hva som kan bli de største utfordringer i ukene som venter.

– Vi vet jo ikke halvparten av det vi har i vente. Jeg tror det blir den største utfordringen, at vi må takle en del ting vi ikke er forberedt på.

– Hva blir viktig å terpe på i dagene som kommer?

– Vi må trene mer på å slå opp telt, sier Erika.

– Og vi må gå mer på ski. Gå langt på ski, sier Johanne.

Oppdrag Nansen: Leiren nesten tatt av storm

Video: Geir Evensen/NRK