NRK Meny
Normal

– Vi følger situasjonen nøye

Russland kan komme til å stoppe import av norsk fisk som mottrekk til vestlige sanksjoner på situasjonen i Ukraina. Det er dårlig nytt for sjømatnæringen i nord.

Norsk fiskeeksport står i fare for russiske restriksjoner

Norsk fiskeeksport står i fare for russiske restriksjoner.

Foto: FHL/Ingunn A. Mæhlum

– Russland er et viktig marked for norsk sjømateksport. Vi eksporterer både vesentlig med pelagiske fiskeslag og laks til Russland. Derfor håper vi i det lengste at handelen skal gå som normalt, sier Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) .

Geir-Ove Ystmark

Administrerende direktør Geir-Ove Ystmark i Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening

Foto: FHL/Ingunn A. Mæhlum

Toppledelsen i FHL møttes onsdag kveld i et krisemøte for å finne ut hvilke konsekvenser restriksjoner fra Russland kan få for norsk eksport av sjømat

Russland kan komme til å stoppe import av norsk fisk som mottrekk til straffetiltakene som EU og USA har innført i forbindelse med konflikten i Ukraina.

Følger med

Nyhetsbyrået Interfax melder at flere vestlige varer kan bli utestengt fra det russiske markedet.

I fjor eksporterte Norge landbruksvarer for over 330 millioner kroner til Russland.

– Det vi fra vår side gjør er å følge situasjonen nøye, og vi holder kontakten med norske myndigheter for å observere hvis det skulle skje noe, sier Ystmark.

UKRAINE-CRISIS/PUTIN Russia's President Vladimir Putin chairs a session of the State Council Presidium in Voronezh

President Vladimir Putin har bedt regjeringen utarbeide en liste over hvilke varer som skal rammes av importforbudet, som skal vare i ett år.

Foto: RIA Novosti / Reuters