Mener de har løsningen på miljøvennlig laksemat – fikk blankt nei av regjeringen Nova Sea mener larver kan løse utfordringen med miljøvennlig mat til laksen. Men de er ikke villig til å ta risikoen selv, og peker på null politisk vilje hos regjeringen. Av Sondre Skjelvik
Her blir laksen «skoten» med laser: – Kan halvere dødelegheita I løpet av året vil lasermetoden brukast av ein fjerdedel av norsk oppdrettsproduksjon, ifølge gründer. Men forskar seier vi veit lite om kor effektivt det er. Av Lars-Bjørn Martinsen og Ingrid G. Årdal
NTP-lekkasje: Regjeringen vil forbedre Norges travleste jernbane etter flere avsporinger To dramatiske togavsporinger har gjort at Norges mest trafikkerte jernbane har vært ute av drift det meste av 2024. Nå vil regjeringen ruste opp banen på norsk side. Av Susanne Skjåstad Lysvold, Johannes Sæheim Pedersen og Marius Guttormsen
Ett år med lakseskatt: – Oppdrettsnæringen tjener gode penger Ett år etter at grunnrenteskatten ble innført ligger enorme prosjekter fortsatt på is. Det rammer samfunn langs kysten, mener professor. Av Petter Strøm
Brukte flere millioner på å få oss til å spise sunnere. Men Marius sverger til boller og Redbull Det er vanskelig å få nordmenn til å spise sunnere. Til og med unge kokker velger boller og energidrikk før epler og fisk. Av Petter Strøm
Denne båten er laga av matolje og avfall Verdas første klimanøytrale båt blir laga i Mo i Rana. – Ein god idé, meiner Zero-forskar. Av Sofie Retterstøl Olaisen, Frank Nygård og Bente H Johansen
Sisilie dro ut for å hjelpe da en sjark sto på grunn – Så ble hun selv stående fast Redningsskøyta havnet selv i havsnød, da den skulle redde en sjark på grunn. Så satt båten der Sisilie var ombord seg fast. Av Sofie Retterstøl Olaisen
Auka press på at laksen må reise sjøvegen «Det er ingenting som har det så travelt som ein død laks», men no vil fleire flytta meir av laksetransporten over på kjøl. Av Håvard Nyhus
Rekordår for norsk sjømateksport: – Me har aldri ete mindre fisk enn i dag Den svake norske krona har gjeve rekordår for eksportverdien av norsk sjømat med ei auke på 14 prosent frå 2022. Av Sunniva Skurtveit