Normal

– Spennende å se et brødrepar som er så forskjellige

NRKs fotballekspert Lise Klaveness mener det er umulig å sammenligne Yttergård Jenssen-brødrene. Søndag kan de spille sammen på det norske landslaget.

Ruben og Ulrik Yttergård Jenssen sies å være ulike på fotballbanen, men på et område er de veldig like.

Ruben og Ulrik Yttergård Jenssen sies å være ulike på fotballbanen, men på et område er de veldig like.

– Det er veldig spennende å se et brødrepar som er så forskjellige. Både i framtoning, posisjon på banen og historien deres. Ved at Ruben har valgt å være i Norge lenge og vi kjenner han godt, og Ulrik som gikk ut veldig tidlig og har satset på en helt annet måte, og dermed gått litt under radaren, sier Lise Klaveness.

Tidligere i mai ble det kjent at både Ruben og Ulrik Yttergård Jenssen er med i A-lagstroppen som skal møte Portugal søndag.

Lise Klaveness

NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Selv om Klaveness ikke synes det går an å sammenligne de to, skjønner hun hvorfor brødrene er med i troppen.

– Begge har spisskompetanser som har utmerket seg. Ruben er en som preger kamper ofte og Ulrik er en spiller som kan bryte ut av forsvarsledd og har kreative evner. Sånn sett har de vel noen verdier i bunn som ligner på hverandre.

– Utrolig spesielt

Mens Ruben Yttergård Jenssen har lang fartstid på landslaget, er det første gangen Ulrik er med i en A-lagstropp.

– Det er veldig kult. Jeg er veldig stolt over at han har kommet seg opp hit. Det er utrolig spesielt. Akkurat nå er vi litt i bobla og svært fokusert på å prestere, men jeg tenker at om 10–15 år vil vi tenke tilbake at det faktisk var ganske stort, sier storebror Ruben.

– Det er først og fremst utrolig artig å bli tatt ut. Det kom litt overraskende på, men jeg er veldig stolt over det, forteller Ulrik til NRK.

Ruben ble også overrasket over uttaket.

– Men jeg vet samtidig at han har gjort sakene sine veldig bra på U21-landslaget. Når det i tillegg er litt manko på stoppere var han vel en naturlig kandidat.

Håper på spilletid

Ulrik Yttergård Jenssen synes han er blitt tatt godt imot på landslaget, og håper på spilletid søndag.

– Det er vanskelig å si, men det hadde vært gøy å få et par minutter i hvert fall. Det er laget som er viktigst, så vi prøver å få til et godt resultat der.

Framtiden til begge brødrene er akkurat nå usikker.

– Det er ikke noe nytt å melde. Jeg er fortsatt fri og frank, og ser han hvordan muligheter som er der og avventer situasjonen litt, sier Ruben som ikke har bestemt seg for om å han vil fortsette på Kaiserslautern.

Ulrik som spiller på ungdomslaget til Lyon har fått et tilbud som han vurderer.

– Det var veldig bra timing å bli tatt ut nå, for jeg vet at folk følger med.

Du kan høre Portugal - Norge på NRK Sport på DAB og nettradio fra klokken 21.45, eller følge den minutt for minutt her:

Laster innhold, vennligst vent..