NRK Meny
Normal

– En lettelse at det hele er over

– Jeg føler en dyp lettelse over at det hele er over. Det sier eieren av Vollan gjestestue, etter at søket etter Per Vålnes nå er avsluttet.

håvard lydersen

Etter fire måneder er gravinga i grunnen under Vollan gjestestue over. – Jeg føler en enorm lettelse, sier eieren, Håvard Lydersen.

Foto: torill ustad stav / nrk

– Det er fantastisk deilig at søket er over, sier Håvard Lydersen. Det hadde vært greit om det ble gjort funn, men nå vet vi med sikkerhet at Vålnes ikke ligger under gjestestua, sier han.

Sjokkbeskjed

graving Vollan

Eieren hadde vanskelig for å tro at politiet virkelig mente at de skulle undersøke massene under store deler av vollan gjestestue.

Foto: torill ustad stav

– Da jeg fikk beskjed om at politiet trodde at han lå under nybygget hos oss, fikk jeg nærmest sjokk, sier Lydersen.

– Jeg var nødt til å la det synke inn før jeg forsto at de mente alvor da de sa de skulle grave opp store deler av grunnen under gjestestua.

Har fulgt godt med

Lydersen sier det var en letteste da gravinga endelig kom i gang.

– Ventetida var verst, sier han.

– Jeg har jo fulgt med på arbeidet nærmest daglig, og oppdatert meg på situasjonen. Med de store ressursene som er brukt, hadde det jo vært greit om de fant noe, men resultatet av søket er helt greit, mener Håvard Lydersen.

Tilbake til normalen

Nå gleder både eieren og de ansatte seg til at livet på gjestestua i Balsfjorden skal komme tilbake i normalt gjenge.

– Dette har vært vanskelig for oss alle. Vi har hatt færre gjester, både til kurs og konferanser, og til enkeltarrangement som julebord, sier Lydersen.

– Dersom alt går som det skal, er vi tilbake i normal drift i begynnelsen av juni. Jeg håper virkelig det, fordi juni er en viktig måned for oss.

– Å drive normalt igjen, blir som å komme til himmelrike, sier Håvard Lydersen.