– Vi må bare godta at politiet ikke fant Vålnes

– Vi hadde håpet i det lengste at når de satte i gang et så omfattende søk så ville det føre til et resultat. Men nå må vi bare godta at politiet ikke fant noe, sier ordfører i Balsfjord, Ole Johan Rødvei.

Ordfører i Balsfjord, Ole Johan Rødvei

– Vi får ta dette til etterretning, sier Ole Johan Rødvei, ordfører i Balsfjord.

Foto: NRK

Torsdag ble det klart at politiet ga opp å finne antatt drepte Per Vålnes under Vollan Gjestestue.

Siden november i fjor har politiet og entreprenører lett etter levninger av Vålnes under bygget. Det har blant annet vært brukt en kraftig vakuumsuger for å fjerne massene.

Politiet trodde med 50 prosent sikkerhet at levningene kunne være skjult under et nybygg på Vollan gjestestue som ble oppført på det tidspunktet Vålnes forsvant.

– Beundrer vertskapet

Vålnes forsvant fra sin bolig i Balsfjord i 2011. Siden da har politiet lett etter mannen som de antar er drept av blant andre samboeren. Ole Johan Rødvei forteller at det var mye snakk om saken etter at den ble kjent. Folk spurte seg hva som kunne ha skjedd, men at tiden leger alle sår. I dag er ikke saken et så stort samtaleemne.

– Jeg synes lokalsamfunnet i Balsfjord har taklet denne saken veldig bra. Og jeg beundrer vertskapet på Vollan Gjestestue som har stilt opp hele vegen for politiet. Dette har trolig gått ut over både salg og kunder, sier Rødvei.

Rødvei regner med at politiet har en plan for den videre etterforskningen av Vålnes-saken.

– Dette må vi akseptere og jeg regner med at dette er den helt riktige avgjørelsen fra politiets side, sier han.