NRK Meny
Normal

– Elev utøvde vold mot lærer

En elev ved en videregående skole i Tromsø ble voldelig mot en lærer på grunn av uenigheter rundt skolearbeid. Skolen vurderer nå politianmeldelse.

Flybilde Tromsø

En videregående skole i Tromsø vurderer å politianmelde en voldsepisode.

Foto: Robert Greiner / NRK

– Jeg kan bekrefte at det har vært en voldsepisode ved skolen vår, som vi nå tar tak i. Vi vil ikke gå ut med detaljer om saken, sier rektoren ved den videregående skolen til NRK.

Episoden skjedde mandag ettermiddag på tampen av skoledagen, og det skal være snakk om uenigheter rundt skolearbeid som etter hvert eskalerte.

Rektoren forklarer at voldsepisoden er et klart brudd på ordensreglementet som er utarbeidet av Troms fylkeskommune og som gjelder for alle skolene i fylket.

– Vi vurderer de tiltakene vi har i en slik anledning, men før vi iverksetter eventuelle tiltak skal alle parter høres. Vi vil gjennomføre samtaler med eleven, læreren og andre aktuelle.

– Ikke noe vi opplever ofte

Siden det er en voldsepisode blir også politianmeldelse vurdert.

– Skolen eller den aktuelle læreren kan velge å politianmelde saken, men vi er nylig begynt å se nærmere på hva som egentlig har skjedd, så det er for tidlig å si hva vil gjøre.

Rektoren forteller at slike episoder ikke er noe de opplever ofte ved skolen.

– Nei, dette er ikke vanlig. Men at elever kan opptre voldelig kan skje fra tid til annen.

Tror det er mer utbredt i grunnskolene

Jon Haugen som er tillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Troms, forteller at vold mot lærere ikke er noe de hører mye eller ofte om.

– Vi har vel egentlig ikke så mange saker som går på det. Jeg kjenner ikke til noen konkrete tilfeller, men det betyr ikke at det ikke skjer.

Haugen sier til NRK at han har inntrykk av det er mer utbredt med vold i grunnskolene.

SSBs levekårsundersøkelse fra 2013 om arbeidsforhold og arbeidsmiljø som gjennomføres hvert 3. år, viser at 7 prosent av lærerne i grunnskolen – eller rundt 5000 lærere har opplevd vold eller trusler om vold i løpet av siste skoleår.

Tidligere i år fortalte NRK at hver skoledag blir fire ansatte i Osloskolen utsatt for vold eller trusler.