– Det er enklere å faste i Tromsø

I dag feirer 1,5 milliarder muslimer verden over at fastemåneden Ramadan er over. Fasten har vært enklere for Silje Nilsen enn den vanligvis er.

Silje Nilsen er opprinnelig fra Oslo, men har tilbrakt deler av Ramadan i Tromsø sammen med datteren Aisha (1 1/2 år) - Det har vært mye lettere å faste i Nord-Norge der solen aldri går ned, for da kan man slutte fasten klokken 19 om kvelden. I Oslo faster man til klokken 23, sier hun.

Silje Nilsen er opprinnelig fra Oslo, men har tilbrakt deler av Ramadan i Tromsø sammen med datteren Aisha (1 1/2 år).

– Det har vært veldig tøft å faste i Oslo. Men å faste i Tromsø er ganske fint, for her er det midnattssol, så her slutter man fasten klokken 19, mens man faster til klokken 23 sørpå. Så det har vært mye lettere å faste her i nord, sier Silje Nilsen.

Sammen med rundt 500 andre var hun i Tromsøhallen fredag for å feire eid, avslutningen på ramadan.

Gulvet i idrettshallen er dekket med bønnetepper, mennene kneler foran og kvinnene bak i lokalet. Eid-feiringen innledes med fellesbønn, på denne høytidsdagen.

Men selv om det er en dag for feiring, er det også en dag til ettertanke.

Iman Muslim fra Islamsk senter for Nord-Norge talte til forsamlingen. I sin tale oppfordret han forsamlingen til å fortsatt be for dem som ikke er så heldige å leve i et fredelig land, og for å hjelpe de som behøver det.

Syriske Mahir Rasul feirer dagen sammen med venner og familie, men tankene går også til hjemlandet:

– Det er en hyggelig dag for oss der vi feirer sammen, spiser kake og drikker kaffe. Det er veldig fint å samles slik. Jeg tenker på at vi er trygge her i Norge og jeg håper at det blir fred i Syria og.

Se bilder fra Eid-feiringen i Tromsøhallen her:

Id-feiring i Tromsø
Foto: Siv Eli Vuolab / NRK