21 år gammel sersjant døde i sprengningsulykke

En 21 år gammel sersjant er omkommet etter sprengningsulykken på Mauken skytefelt på Skjold i Troms fredag.

Laster kart, vennligst vent...

Det bekrefter talsmann for Hæren, oberstløytnant Ole Johan Skogmo overfor NRK.

– Dette er en dypt tragisk hendelse, og våre tanker går nå til de pårørende og hans medsoldater i Ingeniørbataljonen på Skjold, sier sjef i Hæren Odin Johannessen.

Navnet frigitt

Den omkomne er 21 år gamle Hågen Skattum fra Voss, melder Forsvaret lørdag morgen. Han var sersjant i sitt første år i Hæren. De pårørende er varslet.

Den omkomne og de to andre personene involvert i ulykken var alle inne i sitt første år som sersjant, opplyser Forsvaret i en pressemelding.

Sprengningsulykken skjedde på Mauken skytefelt ved Skjold i Øverbygd i Målselv kommune under et sprengningskurs klokken 17.30 fredag, skriver NTB.

Blir etterforsket

– Vår høyeste prioritet nå er å ivareta de involverte, og parallelt kartlegge og finne ut av hva som har skjedd, sier Skogmo til NRK.

Skogmo bekrefter at saken vil bli etterforsket.

Han sier til VG at det er snakk om en sprengingsulykke med et bærbart mineryddingssystem, og at politiet, militærpolitiet og forsvarets havarikommisjon vil etterforske saken.

Han opplyser til Nordlys at ulykken skal ha skjedd under et sprengningskurs.

Ifølge avisa har Troms politidistrikt har tjenestemenn på stedet blant annet for å sikre et utgangspunkt for en etterforskning.