NRK Meny
Normal

Utlover dusør etter pingvintyveriet

– Vi ble veldig lei oss da vi hørte om det som skjedde i Ålesund.

Overvakingsbilete Atlanerhavsparken

OVERVÅKNINGSVIDEO: Fredag offentliggjorde politiet overvåkningsvideoen som viser russ som går inne på området, men filmen er av for dårlig kvalitet til at den kan bekrefte at de har tatt med seg pingvinene.

Foto: Frå Atlanaterhavsparken sitt kamera

Trimgruppa «Puddingen» i Porsgrunn utlover en dusør på 10 000 kroner for at pingvintyveriet i Ålesund skal bli oppklart.

– Vi ble veldig lei oss da vi hørte om det som skjedde i Ålesund, sier Kjell Viggo Vestby i trimgruppa og fortsetter:

– Vi hadde et kjapt møte og ble enige om at vi gir 10 000 kroner til den eller de som får oppklart tyveriet. Pengene tar vi av egen lomme.

«Puddingen» består av 25 gamle idrettsfolk som nå trener sammen to ganger i uka. De har aldri utlovet en dusør i en sak før, men dette tyveriet skapte sterke reaksjoner innad i gruppa.

– Vi er opptatt av at de finner en løsning på denne saken, sier Vestby til NRK.

Styreleder ber pingvintyvene tilstå

Fredag ble fire personer, to menn og to kvinner siktet for tyveriet. Ingen av dem har erkjent straffskyld.

På en overvåkingsvideo politiet offentliggjorde fredag, vises hvordan sju personer er innenfor gjerdene i parken, men opptaket er ikke detaljert nok til at det er mulig å se hvem det er som er inne hos pingvinene.

Lørdag ettermiddag melder Sunnmørsposten at styrelederen for Atlanterhavsparken i Ålesund ber den eller de som stjal de tre pingvinungene natt til torsdag, om å tilstå.

Styreleder Ove Paulsen ved Atlanterhavsparken sier det ikke er snakk om krav om økonomisk erstatning som er aktuelt etter det spesielle tyveriet natt til torsdag. Han sier innsatsen for å finne de bortførte dyra handler om dyrevern.

– I tillegg syns vi veldig synd på dem som har gjort dette her, de har gjort noe dumt. Om de tilstår, skal Atlanterhavsparken bidra til at de blir mildest mulig behandlet, sier Paulsen til Sunnmørsposten.

 • Flere kvinner med høyere utdanning

  Det er flere kvinner enn menn med høyere utdanning i Telemark. Det viser nye tall om indikatorer for likestilling fra SSB. Andel kvinner med høyere utdanning i Telemark er 29,7 prosent. For menn er det 22,1 prosent.

 • Oppgang i antall nynorskelever

  Det har vært en oppgang i antall nynorskelever i Telemark. Det er 15 år siden Telemark har hatt en slik oppgang. Det er en liten oppgang, men den er symbolsk viktig, sier leder av Telemark Mållag, Sigbjørn Hjelbrekke.

 • Får nye jobber etter nedleggelse

  Alle de 8 ansatte fra asylmottaket på Mandheimen har fått nye jobber i Tinn kommune. I dag fortalte rådmann Rune Lødøen at kommunestyret i Tinn har lyktes med å finne arbeid til alle som mister jobben på Mandheimen, det skriver Rjukan Arbeiderblad.

 • Nye Veier fastholder prioriteringer

  Strekningene E6 Ranheim - Åsen, E39 Kristiansand vest - Lyngdal vest og E18 Langangen - Dørdal skal bygges først. Det er gjort nye kost-nytteberegninger på alle Nye Veiers prosjekter. Dette tallunderlaget ligger til grunn, opplyser selskapet.