NRK Meny
Normal

Usikkerhet preger arbeidsdagen hos Fylkesmannen i Telemark

SKIEN (NRK): Flesteparten av de 110 ansatte i Skien skal jobbe i Tønsberg. Ingen vet hvor mange og hvem det blir.

Elin Gulliksen Lunden, Merethe Boyesen og Trine Evensen

VENTER PÅ ENDELIG SVAR: Elin Gulliksen Lunden, Merethe Boyesen og Trine Evensen lurer på hvordan framtida for de ansatte hos Fylkesmannen i Telemark blir.

Foto: Britt Boyesen / NRK

I juni kom beskjeden de gjerne skulle ha sluppet å høre. Hovedsetet til den nye fylkesmannen blir Tønsberg. Det er en av konsekvensene når Telemark og Vestfold blir en region.

– Vi har galgenhumor, men mange sliter med motivasjonen nå, sier Merethe Boyesen. Kollega Trine Evensen beskriver disse månedene som en slags unntakstilstand.

De får støtte av hovedtillitsvalgt for UNIO-medlemmer, Elin Gulliksen Lunden. Hun forteller at noen ikke orker å snakke så mye om denne usikre perioden, mens andre er aktivt med i prosessen de er inne i.

Lang arbeidsvei

Dette er et hyppig samtaleemne i spisepausa. Flere har sendt søknader til andre etater eller private bedrifter for å sikre seg en ny jobb.

– Noen forteller gjerne at de har søkt eller blitt innkalt til intervju. Andre holder denne informasjonen tett til brystet, sier Lunden.

Fylkesmann i Vestfold Per Arne Olsen

Per Arne Olsen blir fylkesmann for den nye regionen.

Foto: Henrik Bøe / NRK

En ny arbeidsplass i Tønsberg betyr minst to timers ekstra kjøring for de fleste hver dag. Det er hvis de bor i Skien. Det frister ikke småbarnsforeldre. Utgiftene til bompasseringer og bensin eller et månedskort på toget betyr flere tusen kroner ekstra i måneden, og det er heller ikke populært.

Elin Gulliksen Lunden er innstilt på å jobbe i Tønsberg selv om reiseveien kan bli godt over en time med bil fra utgangsdøra på Ulefoss til kontoret i Vestfold.

En av kollegaene hennes på sosial- og helseavdelinga forsvinner i januar. Merethe Boyesen har fått jobb hos Arbeidstilsynet nesten vegg-i-vegg med fylkesmannenkontorene i Skien.

– Det blir trist å forlate de gode kollegaene her. Jeg er heldig som fikk den første jobben jeg søkte på. Det er ikke mange ledige jobber for jurister i distriktet nå.

Godt samarbeid

Trine Evensen synes ikke det er lett å bytte jobb etter 15 år hos Fylkesmannen i Telemark. Derfor har hun ikke tråla annonser over ledige juriststillinger i Grenland - i hvert fall ikke ennå. Hun venter til de vet litt mer om hvem som skal jobbe hvor.

– Det er interessante arbeidsoppgaver hos Fylkesmannen. Det eneste aberet er reiseveien.

Flere ansatte fra Vestfold og Telemark sitter sammen i en omstillingsgruppe nå for å finne faglige begrunnelser og andre kriterier for plassering av arbeidsoppgaver. I midten av mars skal det nye organisasjonskartet være klart.

1. oktober 2018 vet de fleste hvem som sitter i hvilken stol og hvor den stolen er plassert. En av avdelingene skal fortsatt være i Skien, men ingen tør gjette på om det blir landbruksavdelinga, miljøvernavdelinga eller en annen avdeling.

– Det er et godt samarbeid i omstillingsgruppa. Alle er opptatt av hverandres ve og vel, sier Lunden.

 • Gallefoss er den nye brannsjefen

  Morten Meen Gallefos er tilbudt jobben som brannsjef for det nye sammenslåtte brannvesenet i Porsgrunn, Bamble og Drangedal. Gallefos sier til PD at han er glad og ydmyk for tilbudet. Han fikk jobbtilbudet på mandag.

  Morten Meen Gallefos
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålerne av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.

 • En halv million står ubrukt

  Store summer blir stående ubrukte i fond hvert år, fordi for få personer søker på ulike legat og stipend. Til sammen står rundt en halv million kroner ubrukt de siste åra i utdanningslegatet og det sosiale legatet i Skien.