NRK Meny
Normal

PR-kollega langer ut mot First House

Hans Geelmuyden kritiserer First House og fylkeskommunen for fakturering av blant annet fasjonable middager. Han mener det ikke er noen sammenheng mellom regningen og det som er oppnådd i saken.

Hans Geelmuyden

REAGERER: Hans Geelmuyden kritiserer First House for måten de opptrer på i PR-bransjen. Geelmuyden har selv vært i PR-bransjen i mange år. Her under en presselansering på Høgskolen i Oslo i 2009.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Det er aldri kjekt når aktører i bransjen er flinkere til å skrive fakturaer enn å få resultater, sier Hans Geelmuyden.

Han er forfatter og gründer i PR-byrået Geelmuyden Kiese, og er en av flere som har reagert på avsløringa om pengebruken til First House og fylkeskommunen.

Tirsdag skrev NRK om at First House og Telemark fylkeskommune har fakturert skattebetalerne for alt fra eksklusive middager til softis og Redbull på bensinstasjon. Senere beklaget PR-byrået den negative oppmerksomheten saken har fått.

– Prosjektet skulle skaffe arbeidsplasser til Grenland, men det har ikke blitt oppretta en eneste stilling, og jeg ser derfor ingen sammenheng mellom regning og resultat, sier Geelmuyden.

Dette er ikke første gang Geelmuyden er ute og retter pekefingeren mot måten First House jobber på, han har tidligere blant annet klaget inn First House til etikkrådet.

Mange reaksjoner

Men det er ikke bare PR-rivalen Geelmuyden som har reagert på First House og fylkeskommunens pengebruk. Etter avsløringen, og uttalelsene i etterkant, har reaksjonene på Twitter ikke latt vente på seg.

Her er noen av reaksjonene:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
 • Køyrd til sjekk etter trafikkulykke

  Ei kvinne er køyrd til sjekk etter trafikkulykka ved Neslandsvatn i Drangedal. Politiet mistenkjer køyring i påverka tilstand, og førarkortet er beslaglagt.

 • Ny leiar i Telemark AUF

  Telemark AUF har fått ny leiar i helga. Det er 17 år gamle Nikolai Sti Ravlum frå Skien. – Skule er éi av sakene som er viktige for fylkeslaget, særleg å sørgje for at yrkesfagelevar får tatt fagbreva dei har krav på, seier Ravlum.

  Nikolai Sti Ravlum
  Foto: Sigrid Sørumgård Botheim / NRK
 • Torgeir Børven til Odd

  På ein pressekonferanse måndag ettermiddag presenterte Odds Ballklubb Torgeir Børven som ny spelar. Børven har tidlegare spela ein periode i Odd (2009–2012). Børven signerer ein kontrakt på to og eit halvt år.

  Børven til Odd
  Foto: Katrine Rohde Johannessen
 • Trafikkulykke i Drangedal

  Det har vore ei trafikkulykke ved Neslandsvatn i Drangedal. Ein bil har snurra rundt og ligg på taket. Éin person er ute av bilen, det er uvisst om han er skadd.

  Trafikkulykke Neslandsvatn
  Foto: Per Ole Halvorsen