NRK Meny
Normal

LO: – Ungdom har det bra på jobben

SKIEN (NRK): Det ble ikke avdekket noen alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven da LOs sommerpatrulje besøkte bedrifter i Telemark denne uka.

Ole-Henrik Olsen

Ungdomssekretær i LO i Telemark, Ole-Henrik Olsen er fornøyd med at sommerpatruljen ikke fant grove brudd på arbeidsmiljøloven da de besøkte arbeidsplasser i Telemark denne uka.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Sommerjobbende ungdom har det stort sett bra, og de fleste arbeidsgiverne er flinke til å følge loven.

Slik oppsummerer LOs ungdomssekretær i Telemark, Ole-Henrik Olsen funnene LOs sommerpatrulje har gjort den siste uka.

Patruljen har besøkt flere hundre ungdommer i jobb over hele fylket.

Mangler arbeidskontrakter

Olsen sier tallene for i år ikke skiller seg nevneverdig fra tidligere, og han er glad for at det ikke er avdekket alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven.

– De fleste tingene vi har påpekt handler om manglende arbeidskontrakt, eller manglende pause- og arbeidstidsbestemmelser.

Dersom sommerpatruljen kommer over kritikkverdige forhold blir disse rapportert til arbeidstilsynet, som har myndighet til å følge opp arbeidsgivere som ikke har ting i orden.

– Vi samarbeider godt med arbeidstilsynet, og forventer at de følger opp sakene vi rapporterer inn, sier Olsen.

– Glade for å få besøk

Arbeidsgivere i Telemark har ifølge Olsen ikke noe imot å bli sett i kortene av LO.

– De fleste er glade for at vi kommer. Og de stedene vi påpeker at noe ikke er som det skal, sørger de fleste for å ordne opp med en eneste gang.

Han mener de fleste feilene ikke skyldes vond vilje fra arbeidsgiverne.

– Mitt inntrykk er at det i stor grad skyldes uvitenhet, sier Olsen.

Fikk ikke lov til å gå på do

Selv om sommerpatruljen ikke fant noen alvorlige lovbrudd, kom man over kritikkverdige forhold.

– Et sted fikk ikke folk gå på do, og et annet sted fikk ikke folk lov til å sitte mens de var på jobb. Dette blei selvsagt påpekt, for slik kan vi ikke ha det, avslutter Olsen.

 • Internettline er nede

  Skien kommune si internettline er nede, noko som rammar alt av den eksterne kommunikasjonen. Kommunen skriv på Facebook at dei jobbar med å gjennopprette lina.

 • Zekhnini på U21

  Rafik Zekhnini fra Herøya er plukket ut til å spille på U21 landslaget. Det melder Norges Fotballforbund på Twitter i dag. 27. mars spiller Norge en viktig bortekamp mot Israel. Noen dager tidligere er det privatlandskamp mot Italia.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Martin Torstveit / NRK
 • Ikke sjølvsagt med elitesatsning

  Dagleg leiar i ODD, Einar Håndlykken, svarar kritikken med at det er sterke kvinnelege klubbar i området rundt dei, og at det difor ikkje er sjølvsagt at Odd skal ha elitesatsing for kvinner. Klubben vil også starte med jentefotball for barn i år.

  Daglig leder i Odds BK, Einar Håndlykken
  Foto: Petter Melsom / NRK