Frekke tyver stjal kunst fra Ibsenhuset

Et par plukket med seg tre kunstartikler under en utstilling i Ibsenhuset i Skien tirsdag denne uka. Tyvene tok med seg bildene da det var folk i lokalet.

Ibsenhuset

Tirsdag kveld stjal en mann og en kvinne tre kunstartikler fra foajeen i Ibsenhuset i Skien. Bildet er tatt i forbindelse med en annen kunstutstilling.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Tyveriet skjedde tirsdag kveld mellom klokken 21.30 og 22.00.

Tre kunstarbeider fra Telemkarksutstillinga i Ibsenhusets foaje er stjålet, og de to tyvene ble fanget av overvåkvåkingskameraer, skriver Varden.

– Det er kjempetrist at folk går inn og tar kunst på den måten. At det går an, sier Tone Holmen fra Skien kunstforening.

Overvåkningskameraet viser at det er en kvinne og en mann som tar de tre verkene når det er andre folk i lokalet. To av verkene blir puttet under jakka til den ene personen, og det siste kunstverket blir lagt i en sekk.

– Det er utrolig frekt, sier Holmen.

Mener de er avhengig av tillit

Kunsten er laget av Torunn Myrvann fra Skien og Astrid Slettevold fra Oslo. Ifølge Holmen er totalverdien er på opp mot 10.000 kroner.

Holmen forteller at hun skulle ønske utstillingsområdet skulle vært lukket, men slik er det altså ikke.

– Vi er avhengig av tillit for at vi skal kunne stille ut kunst på denne måten, sier hun.

På spørsmål om hun tror saken vil bli oppklart, og om tyvene vil bli tatt, er svaret klart og tydelig:

– Ja, jeg har stor tro på det, sier hun.

Tidligere i september kunne NRK Dagsrevyen fortelle at Økokrims tiårige arbeid med å opprette et register over stjålne kunstverk og kulturminner er skrinlagt. Norge er et av få land i verden uten et slikt register, noe flere politikere og fagpersoner frykter kan gjøre Norge til et yndet marked for stjålet kunst.