«Ingen» vil ha sauekjøtt – Torkel har solgt nesten et tonn på to uker

Mens norske fryselagre fylles opp med tonnevis av sauekjøtt ingen vil ha, selger en lokal butikk i Skien sau til den store gullmedalje.

Butikksjef på Meny Saga i Skien, Torkel Mosebø

GÅR UNNA: Kjøpmann Torkel Mosebø forbereder nok en helg med ferskvaredisken full av sauekjøtt.

Foto: Roald Marker / NRK

Ferskvaresjef Terje Jensen på Meny Saga i Skien forteller at de har solgt 850 kilo bare de siste to ukene.

– Det er vi strålende fornøyd med.

Ferskvaresjef Terje Jensen på Meny Saga i Skien

Ferskvaresjef Terje Jensen er fornøyd med salget av sauekjøtt. Hans personlige favoritt er fårikål.

Foto: Roald Marker / NRK

Stort matsvinn

Forrige uke kunne vi lese at det ligger an til at over 600 tonn sauekjøtt fra høstens slakt, ender som svinn. Det tilsvarer fårikålmiddag til over to millioner mennesker.

Norske fryselagre er fulle av sauekjøtt. Ingen vil ha det, hevder tre av de største matvarekjedene i Norge.

Kjøpmann Torkel Mosebø er uenig. Han synes ikke det er vanskelig å selge sauekjøtt.

– Vi får det til. Vi prøvde i fjor med et stort parti, og kundene ville ha det. I år prøvde vi igjen, og kundene har kommet tilbake.

Sauekjøtt henger klart til kundene i butikken

Mange typer sauekjøtt er klare for salg i butikken.

Foto: Roald Marker

– Butikkene må også ta ansvar

Kjøpmannen mener butikkene må ta sin del av ansvaret for at salget svikter.

– Jeg mener at det er butikkenes ansvar å ta kjøttet inn i butikken, slik at det er tilgjengelig for kundene.

De to siste åra har han tatt inn mye sauekjøtt i butikken. Å bli kvitt det har ikke vært noe problem. Tvert i mot har det flydd ut av hyllene. Deler av oppskriften er enkel, mener Mosebø.

– Vi tar inn store mengder, og setter en god pris på kjøttet.

Men bak salgssuksessen ligger også stor innsats fra de ansatte. De legger ned mye arbeid i å skjære og pakke hele dagen.

Vi har i alle fall klart det, så det er mulig, sier kjøpmannen som for tredje helg på rad har tatt inn et stort parti.

Han regner med at fornøyde kunder kommer for å fylle opp handlekurvene med sauekjøtt også denne helga. Og dersom han får rett, runder butikken 1300 kilo solgt kjøtt på tre uker.

Ferskvaresjef Terje Jensen klargjør sauekjøtt til kjøttdisken.

Ferskvaresjef Terje Jensen klargjør sauekjøtt til kjøttdisken. Flere hundre kilo skal ut de neste dagene.

Foto: Roald Marker / NRK