Vil ha slutt på salg av måseegg: – All plukking burde vært stanset Til tross for at flere måsearter er rødlistet, er det mange butikker som selger eggene deres. Birdlife Norge mener salget ikke burde vært lov. Av Sunniva Grimstad Hestenes og Andreas Budalen
Museum tester oppskrift fra svartedauden Denne skinka har hengt på friluftsmuseet Maihaugen i Lillehammer i ni år. – Vi tester langtidslagring, sier museet. Av Dag Kessel
Fiskekundane får nærast sjokk når dei ser prisen Prisane på fisk og kjøtt har skote i vêret den siste tida. Samtidig stuper salet av fisk. Det bekymrar ernæringsekspert. Av Petter Strøm
Kokke-mangel over hele landet før sommeren Reduserte åpningstider kan bli én av følgene for restauranter som mangler kokker før sommersesongen. Av Heidi Ditlefsen, Hans Erik Weiby og Kai Stokkeland
Coop gikk fem på Kiwis prisstunt – skrudde opp prisene Coop satte i gang et prishopp på Kiwis prislås-varer. Men hverken Kiwi eller Rema skrudde opp prisene da prislåsen gikk ut 1. mai. Nå skrur Coop ned prisene igjen. Av Sophie Lorch-Falch
Kjøpmannen tek av på TikTok – blir omtala som eit fenomen Av Stine Bækkelien, Aleksander Nordengen Brevig og Ida Kjøstelsen
Reagerer på «melis» til femdobbel pris: – Så sleipt Toros glasurmiks til ostekrem får kritikk. Line Bråten kaller det en «drittglasur» og ber folk sjekke ingredienslisten. Orkla selv forsvarer pakken. Av Elise Angermo Fossland
Må betale over 140 kroner for to små brød Handlekorga til Bente Iren og dottera Sofia har vorte 28 prosent dyrare på fire år. Glutenfrie varer har auka dobbelt så mykje i pris som vanlege matvarer. Av Rosa Iren Villalobos