NRK Meny
Normal

– Ebola påvirker reiselivet – utvilsomt!

– Ebolaviruset påvirker folks reisevaner. Det sier daglig leder Jun Bjørbekk i Blixen Tours. Interessen for Afrika som reisemål har avtatt etter at ebolaviruset ble kjent.

Helsearbeidere desinfiserer stedet etter en eboladød kvinne i Aberdeen i Freetown, Sierra Leone

Helsearbeidere desinfiserer stedet etter at en ebolasmittet er død i Freetown, Sierra Leone.

Foto: STRINGER / Reuters

Blixen Tours arrangerer reiser til Afrika, Det indiske hav og Midtøsten. Bjørbekk sier at de særlig merket at interessen for Afrika avtok, da en norsk hjelpearbeider kom hjem med ebolasmitte.

Jun C. Bjørbekk

Daglig leder Jun Bjørbekk i Blixen Tours sier at interessen for Afrika som reisemål har avtatt etter at ebolaviruset kom.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Vi merker det på antall forespørsler etter Afrika. Vi averterer hver lørdag i Finansavisen. Etter disse annonsene pleier folk å ta kontakt fordi de ønsker å reise, men i det siste har det vært færre henvendelser, forteller Bjørbekk.

Afrika er en av hoveddestinasjonene til Blixen Tours. Bjørbekk tror ikke folk reiser mindre, men at de velger andre reisemål enn Afrika

– Ikke bekymret

Hos «Let’s travel» er salgssjef og guide Nils Arnfinn Sæteren i ferd med å finpusse en toukers tur til Marokko. Han har ikke fått noen henvendelser fra folk som er nervøse for smitte.

Nils Arnfinn Sæteren

Nils Arnfinn Sæteren reiser som guide til Marokko om to uker.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Vi har ikke hatt ett spørsmål om ebola. Det virker ikke som om folk er bekymret for ebolasmitte og Afrika er et stort kontinent, sier Sæteren.

Han tror at det nettopp er størrelsen på kontinentet, som gjør at folk ikke er så opptatt av smitte.

– Det er klart at folk reiser ikke til de områdene som er berørt, sier Sæteren.

– Nedgang

Flyselskapet KLM er blant de største på reiser til og fra Afrika. Selskapet har ikke svart på NRK.nos henvendelse om hvordan flytrafikken er påvirket av ebolaviruset.

Jun Bjørbekk i Blixen Tours sier KLM overfor henne har bekreftet at antall reisende har gått ned.

– Jeg var i et møte med KLM i forrige uke, og da sa de at også de merker nedgangen i antall reisende, sier Bjørbekk.

Ebola spredning i Vest-Afrika

Ebolaviruset sprer seg i Vest-Afrika

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.