NRK Meny
Normal

Flyselskap varsler 800 om ebola

Det amerikanske flyselskapet Frontier Airlines varsler nå opptil 800 passasjerer om at de kan ha reist med fly som knyttes til den ebolasmittede sykepleieren Amber Vinson.

Frontier Airlines

Frontier Airlines varsler passasjerer som reiste med samme fly som Amber Vinson.

Foto: Michael Francis McElroy / Afp

Sykepleieren fikk påvist ebola onsdag denne uken etter at hun hadde pleiet en pasient på et sykehus i Dallas.

Vinson fikk diagnosen etter at hun returnerte til Dallas fra helgebesøk i Cleveland med fly. I første omgang ble alle de 132 passasjerene bedt om å kontakte smittevernsenteret CDC.

Men da ble kjent at hun hadde vist tegn på smitte fire dager tidligere enn først antatt, valgte Frontier Airlines å varsle alle som kan ha en tilknytning til hennes reiser, melder CNN.

Det inkluderer alle om bord flyet fra Dallas til Cleveland 10, oktober, returreisen fire dager senere, samt fem andre turer med flyet i etterkant.

Ebola smitter først når noen har symptomer på sykdommen.

Smittevernmyndigheten i USA har gått ut med et telefonnummer som berørte passasjerer kan bruke. CDC har understreket at det er minimal sjanse for at noen av passasjerene på flygningene er blitt smittet.

Forberedte bryllup

Ambulanse med ebolasmittet sees i mørke omgivelser i USA

Ambulansen med den siste ebolasmittede sykepleieren ankommer et sykehus i Atlanta.

Foto: David Tulis / Ap

Vinson reiste til hjembyen Akron lørdag for å forberede sitt eget bryllup. Der besøkte hun en brudesalong i hjembyen Akron, og tilbrakte helgen med familien sin før hun reiste tilbake til jobben på sykehuset i Dallas der behandlet liberieren Thomas Eric Duncan.

To sykepleiere som behandlet Duncan på sykehuset i Dallas er smittet av ebola. Den andre kvinnen, Nina Pham, er fraktet fra Texas til et sykehus utenfor Washington. Liberieren Duncan døde på sykehuset i Dallas 8. oktober.

Foruten familien og passasjerene på flyet er de ansatte og kunder i brudesalongen bedt om å kontakte CDC.

Åtte personer som hadde kontakt med henne, er i isolat, besetningen på flyet er tatt ut i permisjon i tre uker, og flyet er tatt ut av trafikk for å desinfiseres.

Noen skoler både i Ohio og Texas stengte torsdag på grunn av frykt for elever og lærere er blitt utsatt for smitte. I Texas er tre skoler stengt fordi to elever var på flyet, og i Ohio er flere stengt fordi en ansatt kanskje var på flyet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt