Hopp til innhold

Young Guns-medlem meldte seg etter drapsforsøk i Oslo

Etter å ha vært etterlyst i over en måned har en 28-åring meldt seg for politiet.

Politihuset på Grønland

MELDTE SEG: 28-åringen oppholdt seg trolig i et annet skandinavisk land mens han var etterlyst av Oslo-politiet.

Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK

Et Young Guns-medlem har i over en måned vært etterlyst internasjonalt, etter det politiet karakteriserer som et drapsforsøk i Oslo i august i år.

28-åringen ble etter avhør siktet av politiet, men rømte trolig umiddelbart til utlandet. Ifølge VG skal han ha oppholdt seg i et annet skandinavisk land, før han onsdag meldte seg frivillig for politiet.

– Etter vedvarende trykk fra politiet, har nå den etterlyste meldt seg. Han fremstilles for fengsling i Oslo tingrett i dag, skrev politiet i en pressemelding.

Mannen ble onsdag fengselet i fire uker med brev- og besøksforbud, fordi retten mener det er fare for bevisforspillelse.

Skyteepisoden fant sted om kvelden søndag 19. august ved Haugenstua i nord Oslo langs Østre Aker vei.

Det skal ha vært flere personer til stede både i bilen som ble beskutt og i bilen det ble skutt fra. Ingen personer ble skadet i skytingen.

Foranledningen til skyteepisoden skal ifølge NRKs kilder ha vært en krangel på et spisested i Oslo dagen i forveien.

Den 24. august ble mannen etterlyst med navn og bilde av politiet.

– Skytingen ikke gjeng-relatert

I forbindelse med etterlysningen uttalte Anne Alræk Solem, leder for seksjonen for alvorlig voldssaker i Oslo, at skytingen ikke var knyttet til gjengvirksomheten.

– Men vi ser ikke på dette som et oppgjør mellom kriminelle gjenger. Vi har en indikasjon på hva som kan være foranledningen, men vi ønsker ikke å gå ut med mer informasjon om dette nå, sier seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker, uttalte Alræk Solem tidligere i år.

Vold og narkotikadommer

28-åringen er kjent for politiet fra før av. Han er tidligere dømt for både grov vold- og narkotikakriminalitet. Han er også dømt for flere brudd på veitrafikkloven.

Politiet sier at de vil begjære lukkede dører under fengslingsmøtet i Oslo tingrett.

Advokat Cecilie Nakstad, mannens forsvarer, sier til NTB at 28-åringen ikke erkjenner straffskyld for forholdet.