Hopp til innhold

Nå kan de endelig få drømmebryllupet

De to siste årene har Anna-Safia Moholdt og Mohammed Ismail måtte utsette bryllupsdatoen. Nå kan de endelig planlegge for alvor.

Anna-Safia Moholdt og Mohammed Ismail

De to siste årene har Anna-Safia Moholdt og Mohammed Ismail måtte utsette bryllupsdatoen. Nå kan de endelig planlegge for alvor.

Foto: Privat

De to siste årene har Anna-Safia Moholdt og Mohammed Ismail måtte utsette bryllupsdatoen. Nå kan de endelig planlegge for alvor.

Foto: Privat

I dag klokken 12 åpner nemlig Norge enda mer. Dette innebærer blant annet at man nå kan ha inntil 100 personer på private arrangementer.

Paret har vært forlovet i to år og hadde planer om å gifte seg i 2020 og det ble ikke noe av, på grunn av korona. Men, i år også skulle det vise seg å være vanskelig.

– Det har absolutt vært en stopper i feiringen. Vi har ikke ville planlegge fordi det har vært så uvisst. Vi vil jo ikke måtte avlyse en uke før fordi det ble strengere restriksjoner, sier Moholdt til NRK.

Anna-Safia Moholdt og Mohammed Ismail

TØR IKKE: Brudeparet har ikke turt å planlegge for mye i frykt av at de måtte avlyse.

Foto: Privat

De har ikke turt å glede seg forteller Moholdt.

– Det å avlyse kunne kostet mye penger og det er kjipt å måtte invitere mange mennesker og så gi de beskjed om at det ikke blir bryllup eller måtte si til noen at du er ikke så viktig fordi vi kan bare ha så og så mange gjester.

– Glad vi hadde is i magen

Dermed var dagens gjenåpning veldig gledelig.

– Nå kan vi begynne planleggingen for alvor. Vi har flere ulike typer gjestelister til ulike scenarier. Men, nå blir det lettere fordi vi kan ha flere gjester og det gjør jo at vi nå kan ha de folkene vi vil i bryllupet vårt.

Anna-Safia Moholdt

GLEDER SEG: Anna-Safia Moholdt gleder seg veldig til å komme i gang med planleggingen.

Foto: Privat

De har allerede startet å kontakte lokaler.

– Det er jo den største dagen i livet ditt og nå kan vi få det slik vi vil det skal være Så jeg er glad vi hadde is i magen og ventet.

Et bryllup fra to kulturer

Det unge paret skal ha et bryllup som representerer begges bakgrunn som de er veldig stolte av.

– Vi skal ha blanding av arabisk og norsk bryllup og det blir skikkelig gøy. Vi skal ha arabisk mat og arabisk musikk, men vi skal også ha mange bryllupsleker som er mer tradisjonelt norske og opplegget er ganske norsk.

Anna Safia Moholdt og Mohammed Ismail

VAR IKKE I TVIL: Det unge paret var ikke i tvil om de ville gifte seg og forteller at når man vet så vet man.

Foto: Privat

Forventer mange vielser

Da pandemien kom til Norge i fjor, stupte antallet vielser. Nå forventer flere steder en økning.

I Islamic Cultral Centre Norway merket de en markert nedgang under pandemien av par som ville gifte seg, men den siste uken har de hatt en økning på 30 prosent.

– Vi har fått flere telefonhenvendelser og forespørsler om vielser som kan holdes nå i juli og august, sier forstander Najam Farhan.

–Jeg tror at folk er veldig glade og fornøyde. Det har vært en periode hvor mange har måttet vente for å vie seg.

Ingrid Vad Nilsen

FORVENTER ØKNING: Direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen forventer mange vielser fremover.

Foto: Den norske kirken

Direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen har ikke noen nasjonal oversikt over dem som har registrert seg, men sier:

– Jeg forventer at det blir mange vielser, for mange har utsatt bryllupene sine ett eller to år.

Flere starter planleggingen

Heidi Huse Myrmo er daglig leder for Bryllupshjelperen i Asker og har fått en betydelig økning i hvor mange som registrerer seg på deres plattform.

– Vi har merket stor forskjell. Jeg tror dette er den siste beskjeden som folk har ventet på. Nå begynner de å se lyset i enden av tunnelen og 100 er det gylne tallet for mange.

– Det er mange som nå kan få det de har sett for seg og det er helt fantastisk.

Men, i flere måneder var det ganske stille og flere andre bryllupsbedrifter i landet merket det samme. Brudesalonger i Oslo, Bergen og Ålesund melder om at 2021 var det verste året de har hatt.

Disse tiltakene gjelder nå

Regjeringen la fram endringer i regler og anbefalinger på en pressekonferanse fredag. I tillegg til endringene i Norge kom det en rekke nye grenser for reiser inn og ut av landet.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og statsminister Erna Solberg under regjeringens pressekonferanseom gjenåpningen av Norge.

TRINN TRE: Statsminister Erna Solberg sier Norge er klare for å gå til trinn tre i gjenåpningsplanen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

De nye reglene gjelder fra i dag, mens anbefalingene gjaldt fra i går.

Les mer om de nye reglene og anbefalingene for idretten her

Les hva regjeringen skriver her

Fortsatt noen lokale tiltak i Oslo

Det kan fortsatt være strengere lokale tiltak flere steder. Oslo slutter i stor grad å ha egne koronaregler, men tilpasser seg de nasjonale. Det sa Raymond Johansen på en pressekonferanse tirsdag.

Men Oslo vil beholde noen særskilte regler. Blant annet opprettholdes anbefaling om munnbind i taxi og kollektivtransport, kravet om hjemmekontor og forbudet mot rulling med russebuss fram til 4. juli.

OPPHEVET: Oslo har ikke lenger store deler av sine lokale koronaregler.

Hvis de nasjonale reglene endres, tilpasser Oslo seg de nye nasjonale reglene. Og det kan komme flere lettelser etter 4. juli, ifølge Johansen.