Hopp til innhold

Millehaugen erkjenner ikke straffskyld

Stig Millehaugen og Shahbaz Dad fra B-gjengen erkjente ikke straffskyld for drap eller drapsforsøk da ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett.

Stig Millehaugen

I april i fjor ble Millehaugen idømt lovens strengeste straff på 21 års forvaring for overlagt drap på en Young Guns-leder på Haugerud i Oslo i 2009. Tirsdag startet ankesaken i lagmannsretten.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

I april i fjor ble Millehaugen idømt lovens strengeste straff på 21 års forvaring for overlagt drap på en Young Guns-leder på Haugerud i Oslo i 2009.

Shahbaz Dad ble funnet skyldig i å ha bestilt drapet og dømt til 21 års fengsel. Begge anket på stedet.

– Vi håper at han blir hørt og at vi kan avslutte denne saken etter så mange år, sier Millehaugens advokat, Morten Furuholmen til NRK.

Både Furuholmen og Shabaz Dads advokat Per Sjong Larsen håper på frifinnelse for sine klienter.

Artikkelen fortsetter under bildet

Stig Millehaugen i Oslo tingrett

Også da rettssaken gikk i Oslo tingrett var det et voldsomt sikkerhetsoppbud.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Voldsomt sikkerhetsoppbud

Og med et voldsomt sikkerhetsoppbud erkjente de to tiltalte seg fremdeles ikke skyldige da ankesaken startet i retten tirsdag. Det var politibetjenter med skuddsikre vester både i og utenfor sikkerhetssalen der saken føres.

Sikkerhetsoppbudet må ses i sammenheng med at saken dreier seg om drap på en tidligere gjengleder. Alle som overvar saken i dag måtte gjennom både ID-kontroll og scanner for å slippe inn.

I den åtte uker lange ankesaken vil forsvarerne blant annet legge vekt på manglende motiv og manglende planlegging i forkant av drapet. Påtalemyndighetene mener å ha bevis for en skjult kommunikasjon mellom de to tiltalte gjennom en falsk facebookprofil, det stiller forsvarerne seg tvilende til.

– De legger vesentlig vekt på denne facebook-profilen, som vi mener gir et motsatt bilde. i tillegg mener vi det er manglede kontaktpunkter mellom de to tiltalte.

Varer i åtte uker

Da dommen falt i fjor konkulderte tingretten med at drapsmotivet var gjengrivalisering. Aktor Nina Margoth Prebe sier nå at påtalemyndigheten vil føre saken på samme måte som sist.

– Vi må vente å se hva lagretten sier før vi legger ned en påstand i saken.

Påstand vil først legges ned når saken avsluttes om åtte uker. Ifølge advokatene er begge de to tiltalte nå glade for å komme i gang.

– Min klient har sittet lenge i fengsel under vanskelige forhold, og derfor er vi glade for å komme i gang, avslutter Furuholmen.