Hopp til innhold

Eliteserien 2023

 • Brann skal jobbe for å avvikle VAR – klart flertall på årsmøtet

  Branns årsmøte gikk imot eget styre og vedtok at klubben skal jobbe for å avskaffe videodømming i norsk fotball.

  I alt stemte 128 for avvikling, mens 71 stemte for styrets forslag. Det melder Bergensavisen.

  Vedtaket som vant fram, lød slik: «Sportsklubben Brann skal i alle sammenhenger, formelle som uformelle, ha et klart og tydelig standpunkt mot bruk av VAR i norsk fotball».

  Brann-styret hadde på forhånd kommet med et motforslag om at klubben aktivt skal jobbe for at VAR, så lenge det blir videreført, forbedres vesentlig.

  Tidligere onsdag vedtok et klart flertall på Lillestrøms årsmøte at klubben også i framtiden skal jobbe for å avvikle videodømming. Det var kun fire personer som stemte imot forslaget fra Kanari-Fansen om at LSK skal fortsette kampen mot VAR.

  (NTB)

  brann var
  Foto: NTB
 • Lillestrøm står fast på VAR-nei

  Et overveldende flertall på Lillestrøms årsmøte vedtok at klubben også i framtiden skal jobbe for å avvikle videodømming i norsk fotball.

  Det var kun fire personer som stemte imot forslaget fra Kanari-Fansen om at LSK skal fortsette kampen mot VAR.

  I 2021 var Lillestrøm alene om å vise motstand da interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball sa ja til videodømming i Eliteserien.

  – LSK var de eneste som var tydelig imot innføring av VAR. Det er vi stolte av, sa Kanari-Fansens leder Tony Johansen fra talerstolen på onsdagens årsmøte.

  Dette var den konkrete teksten som ble vedtatt av klubbens medlemmer:

  «LSK skal i alle sammenhenger, formelle som uformelle, ha et klart og tydelig standpunkt mot VAR og jobbe for avvikling av VAR i norsk fotball».

  Styret hadde på forhånd innstilt på å støtte forslaget.

  Tirsdag landet også årsmøtet i Strømsgodset på et aktivt standpunkt mot videodømming.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Tidligere har Odd og Molde samt 1.-divisjonsklubben Aalesund stilt seg positive til at VAR skal fortsette.

  VAR ble innført før 2023-sesongen.

  (©NTB)

  lillestrøm var
  Foto: NTB
 • Fersk statistikk: Eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer

  Eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret Cies.

  Rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp.

  På frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. Med et snitt på 20,02 frispark per kamp har Eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. Verstingen er brasilianske Serie B med et snitt på 30,34 per kamp.

  Eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). Her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens Japans J2- og J1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp.

  Nivå to i Japan har også færrest røde kort med 0,10. Her plasserer Eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som Premier League, tyske Bundesliga og danske Superliga.

  Boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. Flest gule kort deles ut i Uruguay, med 6,07 i snitt.

  (©NTB)

  Sarpsborg 08s Kristian Fardal Opseth
  Foto: NTB
 • Taaje klar for Strømsgodset – gjenforenes med Isnes

  Jesper Taaje (26) forlater Sandefjord til fordel for Strømsgodset i Eliteserien i fotball. Han har underskrevet en fireårskontrakt.

  Godset opplyser om overgangen på sine nettsider torsdag.

  Godset-trener Jørgen Isnes hadde Taaje som elev i KFUM Oslo for noen år tilbake. I etterkant ble stopperen klar for Sandefjord, der han har spilt i to år.

  Nå får han igjen Isnes som sjef.

  – Det blir veldig gøy, og jeg har blitt litt mer voksen siden sist Jørgen trente meg. Det fungerte veldig bra da og det har jeg tro på at det skal gjøre nå også, sier Taaje.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2023: Viking - Sandefjord (4-3)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • LSK-stopper ferdig etter over fem år i klubben

  Philip Slørdahl (23) er ledig på overgangsmarkedet etter at forsvarsspillerens kontrakt med Lillestrøm løp ut ved årsskiftet.

  I en melding opplyser LSK at avtalen ikke blir forlenget. Slørdahl er på klubbjakt etter fem og et halvt år på Romerike.

  – Det har vært en fin blanding av opp- og nedturer. Det startet jo med en tur ned i 2019, men det åpnet muligheter for meg i 2020. Jeg spilte mange kamper, og det var gøy å bidra til at LSK rykket opp igjen, sier midtstopperen. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2023: Lillestrøm - Sandefjord (4-2)
  Foto: Astrid Pedersen / NTB