Hopp til innhold

Eliteserien 2023

 • Fersk statistikk: Eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer

  Eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret Cies.

  Rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp.

  På frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. Med et snitt på 20,02 frispark per kamp har Eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. Verstingen er brasilianske Serie B med et snitt på 30,34 per kamp.

  Eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). Her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens Japans J2- og J1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp.

  Nivå to i Japan har også færrest røde kort med 0,10. Her plasserer Eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som Premier League, tyske Bundesliga og danske Superliga.

  Boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. Flest gule kort deles ut i Uruguay, med 6,07 i snitt.

  (©NTB)

  Sarpsborg 08s Kristian Fardal Opseth
  Foto: NTB
 • Taaje klar for Strømsgodset – gjenforenes med Isnes

  Jesper Taaje (26) forlater Sandefjord til fordel for Strømsgodset i Eliteserien i fotball. Han har underskrevet en fireårskontrakt.

  Godset opplyser om overgangen på sine nettsider torsdag.

  Godset-trener Jørgen Isnes hadde Taaje som elev i KFUM Oslo for noen år tilbake. I etterkant ble stopperen klar for Sandefjord, der han har spilt i to år.

  Nå får han igjen Isnes som sjef.

  – Det blir veldig gøy, og jeg har blitt litt mer voksen siden sist Jørgen trente meg. Det fungerte veldig bra da og det har jeg tro på at det skal gjøre nå også, sier Taaje.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2023: Viking - Sandefjord (4-3)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • LSK-stopper ferdig etter over fem år i klubben

  Philip Slørdahl (23) er ledig på overgangsmarkedet etter at forsvarsspillerens kontrakt med Lillestrøm løp ut ved årsskiftet.

  I en melding opplyser LSK at avtalen ikke blir forlenget. Slørdahl er på klubbjakt etter fem og et halvt år på Romerike.

  – Det har vært en fin blanding av opp- og nedturer. Det startet jo med en tur ned i 2019, men det åpnet muligheter for meg i 2020. Jeg spilte mange kamper, og det var gøy å bidra til at LSK rykket opp igjen, sier midtstopperen. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2023: Lillestrøm - Sandefjord (4-2)
  Foto: Astrid Pedersen / NTB
 • Tidligere landslagsspiller på vei til KFUM Oslo

  Den tidligere landslagsprofilen Haitam Aleesami er i ferd med å skrive under for nyopprykkede KFUM Oslo på en treårskontrakt, skriver TV 2 og Nettavisen.

  32-åringen fra Holmlia fikk sitt gjennombrudd i Fredrikstad etter overgangen fra Skeid i 2012. Siden har han spilt for klubber som IFK Göteborg, Palermo og Rostov.

  Nå skal KFUM Oslo være neste stoppested for forsvarsspilleren, ifølge TV 2 og Nettavisens opplysninger.

  32-åringen har vært klubbløs siden i sommer, men han har holdt formen ved like med hjelp fra nettopp KFUM. Oslo-klubben skal for første gang spille i Eliteserien neste sesong, etter at de endte som nummer to i 1. divisjon. Opprykket ble spikret med 1-0-seier mot Skeid 5. november.

 • Vålerenga med langt steg mot fornyet kontrakt

  Vålerenga vant 2-0 borte mot Kristiansund i eliteseriekvalifiseringen, og har gitt seg selv en meget god mulighet til å holde seg på det øverste nivået.

  Søndag spilles returoppgjøret på VIFs hjemmebane. Da blir det klart om hovedstadsklubben rykker ned for første gang på 23 år, eller om Kristiansund må spille i 1. divisjon for andre år på rad.

  – Hvis noen tror at det går av selv, så skal de filleristes, sier VIF-trener Geir Bakke til NRK, og legger til at «det betyr alt» å holde seg i Eliteserien.

  Vålerenga tok ledelsen etter en drøy time, da Christian Borchgrevinks presise innlegg endte opp hos Daniel Håkans. På Finlands nasjonaldag, plasserte finnen ballen i det lengste hjørnet.

  Fem minutter før slutt spilte Mohamed Ofkir fri Simen Juklerød i feltet. Den venstre vingbacken var iskald, og doblet ledelsen for Vålerenga til eufori hos de tilreisende bortesupporterne.

  – Oppgaven var voksen før kampen, og den er ekstra voksen nå. 0-2 blir vanskelig å hente inn, men vi skal ikke gi oss, sier KBK-trener Amund Skiri til NRK.