Hopp til innhold

– Jeg opplevde ham som smilende og hyggelig

OSLO TINGRETT (NRK): Ung kvinne sier hun ble tvunget til å utføre oralsex på en mann på åpen gate i Oslo. Han hevder det var frivillig.

Aktor Monica Krag Pettersen og forsvarer Saeme

Aktor i saken Monica Krag Pettersen og den tiltaltes forsvarer Abdelilah Saeme i rettssal 250 i Oslo tingrett.

Foto: Hanna Seferowicz / NRK

En 38 år gammel mann sitter på tiltalebenken i Oslo tingrett, tiltalt for fire overfallsvoldtekter og fire voldtektsforsøk. En av voldtektene skjedde ifølge tiltalen ved Arne Garborgs plass i 2010. Mandag vitnet den nå 27-år gamle kvinnen i retten.

– Denne hendelsen burde ikke prege livet mitt etter så mange år, men det gjør den. Jeg er her i dag, istedenfor å være på en jobb jeg er glad i, forklarte kvinnen.

– Jeg prøvde å bruke hånden

I september 2010 skal hun ifølge tiltalen ha kommet i kontakt med den 38 år gamle mannen i Oslo sentrum. Hun var på vei fra ett utested til Stortinget, for å møte en kamerat. Den da 21 år gamle kvinnen hadde flyttet til hovedstaden bare noen uker i forveien.

– Jeg var ikke så kjent i byen. Men venner hadde forklart meg hvilken vei jeg skulle gå for å komme til Stortinget.

Det var da hun kom i prat med den tiltalte 38-åringen. Han fortalte at han er godt kjent i byen og kunne vise henne veien.

– Han sa han skulle samme vei. Jeg opplevde ham som smilende og hyggelig.

De to skal ha tatt følge til regjeringskvartalet. Der dyttet han henne ned i et hjørne, dro ned buksen sin, og holdt kvinnen nede med den andre.

– Jeg prøvde å bruke hånden, men da ble han sint. Så ble jeg tvunget til å utføre oralsex på han. Jeg husker at jeg sa hvis jeg gjorde dette her, så slipper jeg å gjøre noe mer. Det svarte han ikke på, da ble jeg mer redd, forklarte kvinnen i retten.

Mener det var frivillig

Den tiltalte 38-åringen forklarte at han møtte kvinnen på et utested. Ved stengetid spurte han henne om de skulle gå et sted å spise mat. Det skal hun ha sagt seg villig til.

– På vei til restauranten var hun glad hele veien. Hun ga aldri uttrykk for at hun ikke ønsket å snakke med meg. På mitt initiativ kysset vi. Hun motsatte seg ikke dette.

Han forklarte videre at han fikk inntrykk av at hun hadde lyst på sex og at han spurte henne om hun ville.

– Hun svarte okey. Det var ikke tvang. Hadde hun sagt nei, så hadde det vært greit.

Treff på DNA-prøve

Den tiltalte 38-åringen var første gang i politiets søkelys i 2008 og i 2010. Da var han anmeldt for en voldtekt og et voldtektsforsøk. Disse sakene ble henlagt.

Høsten 2010 fikk politiet inn to nye voldtektsanmeldelser. Mannen ble kort tid etter pågrepet, og det ble tatt en DNA-prøve av ham. Svaret på DNA-prøven ga senere treff på tre uoppklarte voldtektssaker fra 2007. Det var først da det ble klart for politiet at han kan ha stått bak en serie av overfallsvoldtekter og forsøk på voldtekt i Oslo.