Roses opp i skyene etter poengrekord

Mats Zuccarello Aasen har tatt en forbløffende helomvending etter den elendige sesongstarten. I natt satte han ny personlig poengrekord i NHL.

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen jubler sammen med lagkameratene etter nattens målgivende pasning.

Foto: Kathy Kmonicek / Ap

Nettstedet Twitter rant over av skryt til nordmannen etter den målgivende pasningen i nattens 3-5-tap for New York Islanders.

Flere mener Zuccarello er det eneste lyspunktet for et Rangers-lag i motgang.

NHL-skribent Sean Hartnett skulle ønske laget kunne klone 26-åringen:

Laster Twitter-innhold

Rangers-blogger Kevin Baumer mener vingen har vært Rangers' soleklart beste i sin posisjon den siste tiden:

Laster Twitter-innhold

Zuccas beste sesong

Kanskje ikke så rart. Zuccarello Aasen har etablert seg som en av Rangers' viktigste spillereden siste tiden.

Han har 14 målpoeng (mål og assists) de siste 14 kampene, og totalt er han nå oppe på 24.

Det er én mer enn han hadde i sin så langt beste sesong, 2010-2011.

Tredje sist på scoring i natt

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen havnet under dommer Tim Nowak under nattens kamp.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

I nattens kamp var hockeykunstneren på isen ved litt for mange av Rangers baklengsmål, og til slutt endte han med tre minuspoeng i protokollen. Men som vanlig var han positiv fremover.

Nordmannen spilte pucken elegant inn foran målgården, hvor Rick Nash fikk inn en liten styring.

Dermed endte pucken hos Derep Stepan, som scoret enkelt.

I tredje periode utbrøt kommentatorene at 26-åringen er «lagets mest kreative spiller».

Har snudd negativ trend

Imponerende av Zuccarello Aasen, som startet sesongen på en helt annen måte. Han gikk syv kamper uten å få målpoeng, og var på vei ut av laget. Heldigvis for nordmannen løsnet det i den åttende kampen, og siden det har han vært en av New Yorks beste spillere.

– Han har stått ved det han kan, og ikke prøvd å endre seg på noen som helst slags måte. Det har han fått betalt for nå, og det er skikkelig gøy å se at han gjør det så bra, sa Patrick Thoresen til NRK.no i starten av desember.

– Jeg er postitvt overrasket. Det er sterkt at han har greid å være så mentalt tøff, sa landslagskollegaen.

– Har spilt min beste hockey

Zuccarello har klatret helt opp på 75.-plass på listen over NHLs beste poengplukkere.

– Jeg har spilt den beste ishockeyen i mitt liv. Det er gøy å få det til på dette nivået, sa han selv til NRK.no tidligere denne uken.

NRK traff Mats Zuccarello Aasen på en av Rangers' treningsøkter i New York Rangers' treningshall. Zuccarello Aasen har spilt seg til fast plass på Rangers-laget denne høsten. Etter 33 NHL-kamper står 26-åringen med seks scoringer og 15 målgivende pasninger. Reporter: Thomas Lerdahl.

VIDEO: NRK snakket med Zuccarello Aasen om suksessen tidligere denne uken.

Siste nytt

 • Skal ha Qatar-samtale med Haaland

  Landslagssjef Ståle Solbakken sier han vil snakke med Erling Braut Haaland vedrørende landslagets markeringer rundt menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

  Det er VG som har satt søkelys på at Haaland tilsynelatende ikke framstår like engasjert i landslagets mange markeringer rundt neste års VM-sluttspill.

  – Jeg skal snakke med Erling om det. Jeg har latt ham være i fred etter samlingen på grunn av skaden, sier Ståle Solbakken nå til samme avis.

  Bilder av det norske lagets markeringer viser at Haaland tilsynelatende ikke er like aktiv som lagkameratene, enten det handler om å heve hånden eller når bannere skal synliggjøres.

  Landslagssjef Solbakken understreker samtidig at han oppfatter at det hele veien har vært bred oppslutning i troppen om landslagets Qatar-utspill.

  – Han (Haaland) har vært med på alt. Da vi hadde den store, store diskusjonen og la de store, store planene som var på den første heseblesende samlingen, var det stor enighet. Det er det fortsatt, sier Solbakken.

  Haaland deltok ikke på de to siste landslagssamlingene i oktober og november. (NTB)

  Pressekonferransen fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Nederland - Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Djokovic til turnering i Australia

  Novak Djokovic er tatt ut til Serbias lag i ATP-cupen i Sydney. Det har vært spekulert om tennisstjernen kan dra til Australia som følge av vaksineregler.

  Det har lenge vært uvisst om verdenseneren vil forsvare tittelen sin i Australian Open i januar. Årsaken er at deltakerne må være koronavaksinert. Djokovic har gjentatte ganger avvist å kommentere om han har tatt vaksinen.

  Men tilsynelatende drar Djokovic til Australia før Australian Open starter i Melbourne 17. januar. 34-åringen er tatt ut til Serbias lag i ATP-cupen i Sydney fra 1. til 9. januar.

  For å spille i Sydney uten å være vaksinert må man få innvilget dispensasjon, og vedkommende må være 14 dager i karantene ved ankomst til Australia.

  Samme løsning er mulig i Melbourne, men lokale myndigheter har varslet at slik dispensasjon ikke vil bli gitt der. (NTB)

  ATP Finals
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Erotikkreklame stanset TV-sending

  Reklamen fra en nederlandsk erotikkbutikk på isen under OL-kvalifiseringen for blandede lag i curling gjorde at Japans kringkaster NHK droppet å vise kamper.

  Kringkasteren forklarer til AFP at avgjørelsen ble tatt for å kunne undersøke nærmere om det vil bryte med NHKs retningslinjer å vise logoen til erotikkbutikken.

  Kringkasteren har ikke besluttet om onsdagens kamp mot Finland blir vist på TV. (NTB)

  Chiaki Matsumura
  Foto: HENNING BAGGER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal