«Zucca» om de skjebnesvangre stolpetreffene: – Vi mistet flyten

LOS ANGELES/OSLO (NRK.no): Mats Zuccarello Aasen sto bak ett av de fire NY Rangers-skuddene som traff stolpen i spilleforlengelsen av nattens finalekamp i NHL.

Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen kom til flere avslutninger i kampen natt til lørdag, men det hjalp ikke. Nordmannen kom ikke nærmere enn et stolpetreff og LA Kings vant kampen 3-2 og med det sikret klubben seg Stanley Cup-trofeet.

– Det er bare...

Slik startet Mats Zuccarello Aasen svaret da han fikk spørsmål om hvordan det var å se den ene pucken etter den andre treffe stolpen på et tidspunkt av kampen der den skulle avgjøres med «første målet vinner».

Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen kjemper om pucken med LA Kings' Jake Muzzin i nattens kamp.

– Vi hadde flyt i forrige kamp, men nå var vi tilbake til der vi var i de andre kampene, fortsatte nordmannen etter noen sekunders pause.

Rangers tapte de tre første finalekampene kenepent etter spilleforlengelse, men slo tilbake og vant forrige kamp 2-1.

Det hjalp lite natt til lørdag.

«Zucca» var svært skuffet da NRK.no møtte han i garderoben etter 3-2-tapet mot LA Kings. Tapet som avgjorde NHL-sluttspillet. Kings vant 4-1 i kamper og kunne natt til lørdag norsk tid løfte det gigantiske trofeet.

– Kunne vært helt åpent

Mens Kings-spillerne jublet på isen og forsøkte nordmannen, den første i en Stanley Cup-finale, å forklare hva han følte. Han så ned, opp og bort. Tom i blikket.

Foran et samlet norsk pressekorps som hadde tatt turen til USAs vestkyst for å følge nordmannens jakt på Stanley Cup-trofeet, visste han så inderlig godt at han bare var centimetere fra å bli matchvinner.

Hadde skuddet i siste overtidsperiode sneket seg forbi stolpen, i stedet for å treffe den, ville nordmannen sørget for minst én kamp til i sluttspillet. Den ville da ha blitt spilt i Rangers storstue Madison Square Garden.

– Hadde vi vunnet denne kampen ville det vært helt åpent, sier 26-åringen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Femte finalekamp mellom LA Kings og NY Rangers. De fire målene som ga 2-2 etter ordinær tid.

SE VIDEO: Se alle fire målene som ga 2–2 etter ordinær tid. Det siste og avgjørende målet kom etter at opptaket i våre systemer hadde gått ut. Det sier noe om hvor ekstrem denne kampen var. (Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey)

Kamp nummer 666

I 94 minutter holdt NY Rangers' svenske keeperstjerne Henrik Lundqvist laget inne i kampen.

– Det er surt at det ikke går når vi er så nære, sa Lundqvist etter kampen.

– Det er mye følelser der ute og vi har noen skudd i stolpen som vi selvsagt skulle sett at hadde gått inn, fortsatte svensken som spilte sin 666. kamp for Rangers lørdag natt.

Om det faktum at hans kamp nummer 666 ble spilt på fredag den 13. hadde noen påvirkning på lagets uflaks, vites ikke, men nattens kamp endte i hvert fall med at Kings-spiller Martinez avgjorde kampen for LA Kings med 3-2-scoringen i andre overtidsperiode.

Utlignet under «Zucca»-utvisning

Lundqvist

NY Rangers' stjernekeeper Henrik Lundqvist depper mens LA Kings-spillerne feierer Stanley Cup-seieren natt til lørdag.

Dermed er Stanley Cup-eventyret over for Mats Zuccarello Aasen, men nordmannen har tross alt vært svært delaktig i det som har skjedd i årets finalespill i NHL.

26-åringen fra Oslo har blant annet scoret ett mål i kampene mot Kings.

Natt til lørdag kom han nok en gang i fokus da han fikk en diskutabel utvisning i 3. periode på stillingen 2-1 til Rangers. Kings utnyttet overtallsspillet og utlignet til 2-2 med nordmanne i utvisningsboksen.

– Jeg føler ikke at det var utvisning, sier Zuccarello Aasen og forklarte:

– Det er sånn som skjer. Det går fort der ute og det er synd at de scorer, men det var jo ikke sånn at jeg forsøkte å bli utvist, det er bare en del av gamet.

En lang NHL-sesong er nå over for nordmannen, men foreløpig vet han ikke når han resier hjem til Norge på ferie. I natt var han bare skuffet.

Mats Zuccarello Aasen scoret NY Rangers' 2-0-mål i den andre finalekampen mot LA Kings i NHL-sluttspillet natt til lørdag norsk tid. Ingen nordmann har før scoret i Stanley Cup-finalen. Rangers tapte likevel kampen 5-4 etter spilleforlengelse. (Bilder med tillatelse fra VIASAT.)

SE VIDEO: Mats Zuccarello Aasen scoret NY Rangers' 2-0-mål i den andre finalekampen mot LA Kings i NHL-sluttspillet. Ingen nordmann har før scoret i Stanley Cup-finalen. Rangers tapte likevel kampen 5-4 etter spilleforlengelse. (Bilder med tillatelse fra VIASAT.)

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.